Klantloyaliteit vergroten, hoe doe je dat?

Klantloyaliteit vergroten, hoe doe je dat?

We weten allemaal dat klantloyaliteit doorslaggevend is voor het succes van je bedrijf. Loyale klanten bezoeken je salon vaker, geven meer uit en zijn misschien wel je beste marketingtool dankzij mond-tot-mond-reclame. Hoe loyaal jouw klant is heeft natuurlijk voornamelijk te maken met jouw kwaliteiten als professional, maar er zijn specifieke dingen waar je op kunt letten om de klantloyaliteit te boosten.

Wees consistent
Een klant weet graag waar hij aan toe is. Als ze een behandeling opnieuw bij je boeken, hebben ze daar inmiddels bepaalde verwachtingen bij. Zorg dus dat je consistent bent in je manier van werken en de kwaliteit die je levert, de diensten die je aanbiedt, en de producten die je gebruikt.

Bouw een echte relatie
Een klant vertrouwt jou met zijn of haar kapsel, nagels, wenkbrauwen, huid, of wat je ook doet. Dat vertrouwen wordt versterkt als jouw klant het gevoel heeft dat hij of zij jou kent, en jij je klant. Hoe fijn is het als jij al weet wat je klant wil voordat ze je dat überhaupt heeft verteld? Een goede manier om direct een relatie met je klant op te bouwen is door een consult in te plannen. Dan kun je direct uitvinden wat de wensen en behoeften van je klant zijn, en kun je beginnen met het opbouwen van een relatie. Wanneer de behandeling dan begint, zal er meteen een veel vertrouwder gevoel zijn. 

Een andere handige tip om een persoonlijk relatie op te bouwen, is om na een afspraak notities te maken van wat je hebt besproken tijdens de behandeling. Zo kun je bij de volgende behandeling weer voortborduren op jullie vorige gesprek.

Luister
Klanten kunnen al gauw het gevoel hebben dat er niet goed wordt geluisterd naar wat ze graag willen. Doe altijd je best om zo goed mogelijk te luisteren naar wat de wensen en behoeften van jouw klant zijn. Ook is het fijn voor je klant om van tevoren de prijzen en producten die je gebruik te bespreken, zodat je zeker weet of zij daar oké mee zijn. 

Bedank je klanten
Dit lijkt misschien logisch, maar toch vergeten veel ondernemers om ook hun klanten te bedanken voor hun bezoek. Zij zijn jou vast dankbaar voor je diensten, maar zij vinden het ook fijn om gewaardeerd te worden! Een klein bedankbriefje of e-mailtje, of een cadeautje (zoals product sample) kan al een hoop verschil maken!

Blijf in contact
Zorg dat je klanten je niet vergeten! Door in contact te blijven met je klanten blijf je top-of-mind bij je klant en bouw je je een sterkere relatie op. Het is natuurlijk gemakkelijk om in contact te blijven met je klanten via social media, maar je kunt bijvoorbeeld ook en nieuwsbrief versturen of je klanten af en toe een berichtje sturen op kanalen zoals WhatsApp. Zeker tijdens deze tijd vinden klanten het echt wel fijn om af en toe iets van hun favoriete stylist te horen!

Meer lezen? Lees hier onze 6 social media tips. 

×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?