“Ik kan mijn salon makkelijk combineren met mijn werk bij fotoshoots”

“Ik kan mijn salon makkelijk combineren met mijn werk bij fotoshoots”

Dennis leeft twee levens: een leven als saloneigenaar van salon Dennis Michael in Rotterdam, en een leven als hairstylist en make-upartist bij fotoshoots van grote merken. Hoe combineert hij dat? Wij spraken hem over zijn drukke leven binnen en buiten de salon.

Hey Dennis! Vertel, wilde je altijd al in de beauty gaan werken?
Toen ik een klein jongetje was wist ik al: ik wil later kapper of danser worden. Ik was altijd bezig met verkleden en het haar doen van vriendinnetjes en nichtjes. Dan gebruikte ik al krultangen die soms vast bleven steken met hoop stress tot gevolg om het er weer uit te punniken. “Daar moet vast een betere methode voor zijndacht ik toen al, als ik later kapper word. Uiteindelijk ben ik in 1997 kapper geworden en heb ik in 1999 een opleiding gevolgd bij House of Orange Makeup school.

Je doet ook nog werk buiten je salon, toch?
Klopt, ik heb echt 2 gecombineerde werklevens. Na 7 jaar als fulltime kapper gewerkt te hebben, besloot ik om volledig freelance-visagist en haarstylist te worden. Toen heb ik 15 jaar gewerkt aan fotoshoots voor allerlei merken (kledingmerken, schoenenmerken etc.), shows gedaan in Parijs maar ook in Nederland. Ik heb veel gereisd voor mijn werk. De laatste jaren heb ik veel gewerkt voor Tommy Hilfiger en CK. Ik werkte voornamelijk in de e-commerce en ik heb enorm veel geleerd. Daarom was ik ook gaan freelancen: ik wilde graag meer know-how.

Na 15 jaar (in 2017) begon het meer te kriebelen om weer terug de salon in te gaan, om bezig te zijn met haar en mijn eigen klanten. Daarom ben ik een stoel gaan huren voor 1 dag in de week om zo mijn klantenkring op te bouwen. Ik moest na 15 jaar weer helemaal opnieuw beginnen en ook de nieuwe technieken trainen. Uiteindelijk heb ik in maart 2020 mijn eigen salon geopend in The Gallery Salon Studios te Rotterdam.

En, hoe bevalt het?
Eerst wilde ik helemaal niet mijn eigen salon starten omdat ik bang was dat ik dan volledig bezig zou zijn met de salon. Ik wil het graag combineren met mijn fotoshoot werkzaamheden. Een andere saloneigenaar hier bij The Gallery in Rotterdam overtuigde me in januari 2020 dat dit nieuwe concept ook echt iets voor mij zou zijn. Toen ik de voorwaarden voor en de kosten van een salon in de Gallery hoorde, dacht ik: “Dennis, waarom niet? Probeer het gewoon. We zien wel.”  Nu ben ik er elke dag weer blij mee. Ik zit hier in Rotterdam met leuke andere hardwerkende saloneigenaren, allemaal stuk voor stuk goeie artiesten met allerlei verschillende nationaliteiten. Die diversiteit vind ik leuk en inspirerend. En ik kan de salon hartstikke goed combineren met mijn andere werkzaamheden.

Hoe voelt het om saloneigenaar te zijn?
Ik vind het erg leuk om te ervaren nu. Ik leer er enorm veel van. Ik volg ook regelmatig trainingen en webinars. De trainingen van salon-coach Kelly Derks zijn fantastisch, die kan ik echt aanraden. Zij leert je om meer te denken als saloneigenaar en geeft mooie tips en tricks om toe te passen in je salon. Ook doet ze iedere maandag om 20u een live op Instagram, dat heet Motivational Monday.

Waar ik blij mee ben is dat ik mijn eigen klantenkring weet op te bouwen via mijn eigen netwerk. Ik zit niet bij Treatwell dus de meeste klanten komen via mijn andere klanten of via mijn instagram. Ik vind het belangrijk om mijn soort kwaliteit te leveren, waar ik voor sta. Ik weet dat sommige salons meer focussen op time-management. Dat begrijp ik helemaal, maar in mijn salon neem ik toch iets meer de tijd voor mijn klanten om de perfecte haarstijl te creëren. Zonder stress, dat werkt bij mij gewoon het beste, weet ik uit ervaring. Ik ben een perfectionist, that’s just me.

Ik vind het heerlijk om mijn eigen ruimte te hebben. Mijn eigen happy space. Ik kan zelf beslissen wat voor muziek ik draai en kan doen en laten wat ik wil. Soms kun je video’s op mijn instagram zien, gefilmd door mijn klanten, waarop ik tijdens een behandeling aan het dansen ben. Dat ben ik helemaal. Die vrijheid, super! Ik hoef bij The Gallery niet na te denken over zaken zoals Wi-Fi, elektriciteit of wasmachines etc. Dat is namelijk allemaal geregeld voor jou door The Gallery. Dit concept is een goede manier om te ervaren of een salon starten voor je werkt of niet. Er is geen sprake van een wurgcontract en je kunt in principe zo beginnen met je eigen salonconcept. Maar je moet het wel echt willen, onderschat het niet.

Heb jij advies wat je anderen in de business zou willen meegeven?
Vertrouw je intuïtie. Volg je passie. En probeer jezelf altijd opnieuw uit te vinden. Outshine yourself! Je hoeft niet meteen groots te beginnen. Maar begin wel. Heb een visie. Wie is jouw ideale klant? Doe alles met zorg en beleving en durf te beslissen. Geen keuze is ook een keuze. Niets verandert er dan. Dus als je echt een eigen salon wil, durf er dan voor te gaan. Anders blijf je er alleen maar over dromen je hele leven lang. De keuze is aan jou!

Meer over Dennis weten of een afspraak maken in zijn salon?
Volg hem op Instagram of bezoek zijn website!

Ook je eigen salon openen?
Lees hier alles over het openen van je eigen salon!

×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?