“Een tweede salon in corona tijd was spannend, maar ik ging er gewoon voor.”

“Een tweede salon in corona tijd was spannend, maar ik ging er gewoon voor.”

Maud is saloneigenaar, inmiddels alweer iets langer dan een jaar. Ze is een échte ondernemer en niet bang om risico’s te nemen, dat bleek wel toen ze in de tweede lockdown haar eerstes werknemer aannam en een tweede salon opende. Wij spraken met haar over haar carrière als haarstylist en saloneigenaar. 

Hey Maud! Hoe bevalt het saloneigenaar zijn?
Ik ben nu iets langer dan een jaar saloneigenaar en ik vind het superfijn. Ik kan alles zelf bepalen. Na een aantal jaar ervaring op te hebben gedaan in een hele fijne salon, was ik er aan toe om mijn eigen salon te openen. Ik vind het enorm fijn om mijn eigen keuzes te kunnen maken. Ik wil vrij zijn in mijn creativiteit, in het bepalen van mijn prijzen en het indelen van mijn tijd. 

Het kappersvak betekent voor mij creatief zijn, er alles aan doen om mensen trots op hun haar te maken. Dat is ook mijn slogan: “Trots op haar.”

Wilde je altijd al hairstylist worden?
Nee, ik wist helemaal niet wat ik wilde doen. Ik moest ooit een keertje snuffelstage lopen en toen was ik bij een kapsalon terecht gekomen. Op mijn derde dag mocht ik al leren wassen. Zij vonden dat ik het goed deed, en hebben me aangemoedigd om ook de kappersopleiding te gaan doen. Ik wist nog steeds niet wat ik echt wilde, dus vond ik het kappersvak wel een mooie basis. Nu zou ik nooit meer wat anders willen doen. 

Wat doe je in je eigen salon anders dan in andere salons?
Ik gedraag me in de salon niet anders dan toen ik in dienst was bij een salon, maar het voelt wel heel anders. Alles is precies zoals ik het zelf wil, dat geeft zoveel rust en vrijheid! Gelukkig heb ik hiervoor in een hele fijne salon gewerkt, daarvan heb ik veel kunnen meenemen naar mijn eigen salon.

Welke service is voor jou het allerbelangrijkst?
Ik probeer iedereen altijd helemaal afgestijld de deur uit te sturen, die service vind ik enorm belangrijk. Daarom geef ik ook regelmatig gratis producten mee en organiseer ik leuke acties. Op deze manier werk ik heel actief aan mijn klantenbinding. Leuke reviews wordt ik heel blij van, dat is waar ik het allemaal voor doe.

Wat was voor jou belangrijk toen je je salon ontwierp?
In mijn salon ontwerp vond ik het heel belangrijk dat het huiselijk aanvoelde. Ik vind de strakke stijl die je in veel salons ziet heel mooi, maar ik wilde een warmere sfeer creëren. In mijn salon wil ik dat mensen zich op hun gemak voelen, zoals je je thuis voelt. Nu heb ik een tweede salon erbij, en daar heb ik diezelfde stijl doorgetrokken. 

Hoe ging dat, een tweede salon openen?
Ik vond het bij mijn eerste salon al super spannend, laat staan het openen van een tweede salon. Maar ik dacht gewoon: “Waarom niet?” Ik wist dat het na de lockdown heel erg druk zou worden, dus ik had er vertrouwen in dat het goed zo komen. Bij mijn eerste salon ging ik er gewoon voor, en het werkte. Dus deed ik dat nog een keer, en het werkte weer. Als je nooit zo’n risico durft te nemen kun je ook nooit groeien. 

Je hebt daarbij ook voor het eerst een werknemer aangenomen.
Hoe pak je dat aan?
Ik vind het belangrijk dat ik een hele open en persoonlijke communicatie met Kirsten, mijn werkneemster, heb. Als ik haar kritiek geef, dan wil ik dat altijd op een positieve, opbouwende manier brengen. In de vorige salon waar ik werkte, werkte ik heel nauw samen met de eigenaresse. Dat vond ik een hele prettige manier van werken dus dat probeer ik nu ook na te streven. Uiteindelijk doe ik het namelijk niet alleen, we doen het samen. 

Wat is het gevoel dat jij je klanten wilt meegeven als ze de salon uitgaan?
Ik wil dat het een wereld van verschil is wanneer mensen die deur uitlopen, zowel in hun uiterlijk als in hoe ze zich voelen. Ze moeten zich fabulous voelen als ze hier weggaan. Styling is daarbij heel erg belangrijk, maar ik doe ook mijn best om iedereen op zijn gemak te stellen. Ik stel veel vragen en vraag verder dan de standaard dingen. Zo voelt het alsof ze bij een vriendin in de stoel zitten. 

Heb je advies wat je anderen in de business zou willen meegeven?
Niet te snel willen gaan, anders ga je echt overhaast werken. Niet te makkelijk denken en veel energie erin stoppen. Het is niet makkelijk, ik heb al te vaak gezien dat mensen het volledig onderschatten. Mensen vragen me regelmatig hoe het kan dat ik altijd klanten heb, maar daar heb ik echt keihard voor gewerkt. Op het begin ging ik letterlijk de straat op, en trok ik mensen bijna mijn salon in. Je moet niet bij de pakken neer gaan zitten, en wachten tot mensen naar je toe komen, dan gebeurt er niks. 

Maud blijven volgen? Volg Maud Salon op Instagram!
Meer lezen? Lees hier hoe Dennis zijn werk buiten de salon combineert met zijn salon.

Ook je eigen salon openen?
Lees hier alles over het openen van je eigen salon

×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?