Een stressvrij leven als saloneigenaar, zo doe je dat.

Een stressvrij leven als saloneigenaar, zo doe je dat.

Als je onlangs een eigen salon hebt geopend zul je inmiddels vast hebben gemerkt dan er heel wat bij komt kijken. Als je een saloneigenaar bent, draait het niet meer alleen om het behandelen van je klanten. Zodra je laatste klant de deur uit is, begint de andere helft van je werk: administratie, marketing, enzovoorts. 

Deze extra werkzaamheden kunnen best wat stress veroorzaken. Hoe zorg je er voor dat je deze stress te boven blijft, en georganiseerd te werk gaat? 

 1. Gebruik een klantenmanagementsysteem
  Een klantenmanagementsysteem kan je helpen je klanten te organiseren en alle belangrijke gegevens op te slaan. Zo’n systeem zorgt ervoor dat je altijd op je opperste best kunt presteren, zonder dat je zelf alle kleine details over je klanten hoeft te onthouden. Als de klant weer bij je in de stoel zit hoef je alleen maar het dossier te openen, en je bent weer helemaal up-to-date. 
 1. Maak het jezelf makkelijk met een boekingssysteem
  Een boekingssysteem is handig voor je klanten, maar ook voor jezelf. Zo hoef je aan het einde van de dag niet alle appjes van klanten over afspraken meer te beantwoorden, want ze kunnen gewoon zelf een afspraak inboeken. Gewoon terwijl jij aan het werk bent. Dat betekent dat jij meer tijd hebt om te focussen waar jij echt goed in bent. 

  Een goed voorbeeld van een boekingssysteem is Treatwell. Naast een boekingssysteem werkt Treatwell namelijk ook als online marketplace, zodat nieuwe klanten je gemakkelijk kunnen vinden! Win-win. Wist je dat je als member van The Gallery een exclusieve korting krijgt bij Treatwell?

 2. Zorg dat je administratie altijd up-to-date is
  Een van de grootste stressveroorzakers is een achterstallige administratie. Niets is zo vervelend als je vrije zaterdag verspillen aan urenlange boekhouding. Om jezelf dit te besparen, kun je het beste een vast moment in de week inplannen om je boekhouding te updaten. Zo houd je overzicht en bespaar je jezelf uiteindelijk een hele hoop stress.

  Tip: neem een boekhouder aan! Je zult zelf nog wel je documenten moeten aanleveren, maar het grootste gedeelte van het werk wordt voor je gedaan. Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Neem iemand aan voor je (online) marketing. Hoe fijn is het als je echt alleen maar aan de kern van je werk hoeft te denken, en niet meer aan je social media?

 3. Regel een makkelijk betalingssysteem
  Een betalingssysteem dat makkelijk en snel werkt kan je van veel stress ontlasten. Er zijn verschillende organisaties die goede betalingssystemen aanbieden, waarbij je een eigen pinautomaat krijgt. Sumup is hier een goed voorbeeld van, hierbij krijg je zelfs een pinautomaat die je kunt aansluiten op je telefoon.

(Pssst. Als member bij The Gallery krijg je ook bij SumUp exclusieve deal)

Meer weten over member worden bij The Gallery? Je leest er hier alles over!

×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?