“Ik had weinig tijd, maar gelukkig had ik een duidelijke visie.” – Renée

“Ik had weinig tijd, maar gelukkig had ik een duidelijke visie.” – Renée

Hoe voelt het om saloneigenaar te zijn?
Heel erg natuurlijk. Er is geen moment geweest dat ik dacht: “Wat heb ik nou gedaan?” Het voelt echt alsof het zo had moeten zijn. Ik was heel erg toe aan een plek waar ik zelf alle keuzes kan maken.

Doe je veel dingen anders in de salon sinds je zelfstandige bent?
Wat ik voornamelijk anders doe is echt de tijd nemen voor mijn klanten. Daarnaast probeer ik de hele ervaring veel persoonlijker te maken. Ik vind het prettig dat ik echt kan luisteren naar mijn klanten en dat ik mijn eigen persoonlijkheid kan laten spreken in de salon, zowel in de services die ik aanbied, de merken waarmee ik werk, maar ook in de kleinere dingen zoals het aanbieden van de koffie. 

Ik maak nu echt een plan met mijn klanten. We maken samen een roadmap om je droomhaar te krijgen. Ik deed hiervoor ook altijd consulten, maar nu ben ik dat steeds meer aan het uitbreiden.

Renée in haar nieuwe salon: Formé.

Wat was voor jou belangrijk toen je je eigen salon ontwierp?
Ik wil dat het voelt alsof je in mijn atelier of studio bent, en niet dat het aanvoelt als een kapsalon. Het moet voelen alsof je in fijne ruimte bent, die tijdens de uren van je afspraak als jouw plekje aanvoelt. Ik wil dat mijn klanten zelf kunnen bepalen hoe ze de tijd in de salon inrichten. Wil je werken, of in een meeting zitten? Prima, en als je lekker wilt kletsen met mij dan mag dat ook. Daarnaast wilde ik dat het iedereen aanspreekt, daarom heb ik het vrij neutraal gehouden. 

Ik ben er echt enorm tevreden over. Het ging allemaal heel snel, maar gelukkig had ik een duidelijke visie. Het moest organisch zijn, en vooral van Nederlandse makers komen. Dat sluit ook aan bij de producten die ik verkoop in mijn salon, die zijn namelijk duurzaam. Daarom komen bijvoorbeeld de stoelen in mijn salon van een Nederlands bedrijf. 

Wat is je favoriete onderdeel aan je salon?
Ik ben echt verliefd op de stoelen en de spiegels. De spiegels zijn echt een eyecatcher. En ook met de kast ben ik enorm blij, omdat ik daar de producten ten toon kan stellen. 

Wat is het gevoel dat jij je klanten wilt meegeven als ze de salon uitgaan?|
Ik wil een gevoel van rust, professionaliteit en ook een stukje informaliteit. Je mag gewoon zijn wie je bent. Als jij een slechte dag hebt, maakt dat hier niet uit. Ik wil dat mensen hier graag willen zijn. Daarom heb ik bijvoorbeeld rustgevende geurkaarsen neergezet en een rustgevende kleur voor mijn salon gekozen.

Heb je advies wat je anderen in de business zou willen meegeven?
Mijn advies is: go with your gut feeling. Volg je instinct, en laat je persoonlijkheid zien in je design. Probeer het te visualiseren. Ik heb mood borden gemaakt en de salon uitgetekend. Zo zag ik ook dat het niet te vol was. Zo maak je het heel erg visueel en makkelijk. 

Wil je meer weten over Renée? Volg haar salon op Instagram of bezoek haar website!

Ben jij benieuwd of je klaar bent voor je eigen salon? Lees hier hoe je daar achter komt!

×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?