Ben ik klaar voor mijn eigen salon?

Ben ik klaar voor mijn eigen salon?

Het openen van een eigen salon is spannend, maar kan enorm veel vrijheid bieden. Je eigen keuzes maken, je eigen merken kiezen, je eigen tijd indelen. Het is dus niet gek dat we deze vraag vaak krijgen: Ben ik klaar voor mijn eigen salon? Hierop is geen simpel antwoord te geven. Je zult jezelf een aantal vragen moeten stellen om uit te vinden of je al klaar bent voor die volgende stap. Het hangt van allerlei factoren af of jij er al klaar voor bent. Stel jezelf de volgende vragen, denk kritisch na, en wees eerlijk tegen jezelf. Wie weet? Misschien word je binnenkort wel saloneigenaar! 

⁠1. Wat zegt mijn gevoel?
Het belangrijkste om eerst bij jezelf na te gaan: hoe voel ik me erover? Ben je vastberaden genoeg om er keihard voor te werken, ben je stabiel genoeg om risico’s te nemen? Ben je er klaar voor om ‘s nachts wakker te liggen over je salon, en alleen maar met je salon bezig te zijn? Dat klinkt heftig, maar dat is wel waar het runnen van een eigen business om gaat. Hard werken om je dromen waar te maken. 

2. Heb ik vertrouwen in mijn eigen talent?
Uiteindelijk is het werk wat je levert cruciaal voor je klantloyaliteit. Terugkerende klanten zijn de basis van je business, en daarvoor moet je werk goed genoeg zijn. Vraag jezelf af: ben ik goed genoeg om consistent kwaliteit te leveren?

⁠3. Ben ik goed in online marketing?
Als startende ondernemer zul je waarschijnlijk niet alleen maar hair/beauty stylist zijn, maar ook de marketeer van je business. Je kunt hiervoor iemand aannemen, maar de kans is aanwezig dat het budget daarvoor nog niet aanwezig is. Dus, vraag jezelf af: kan ik mezelf online goed neerzetten? Kan ik met social media overweg, en kan ik zorgen dat mijn klanten me online kunnen vinden? 

⁠4. Heb ik een plan voor ogen?
Als je een salon wilt openen, is het enorm belangrijk dat je een visie hebt. Weet waar je heen wilt. Wat zijn de doelen die je wilt bereiken? Hoe wil je dat je klanten zich voelen als ze jouw salon verlaten? Zorg dat je weet waar je heen wilt, voordat je je eigen salon opent. 

⁠5. Word ik consistent geboekt?
Je wilt zeker weten dat je klantenkring groot genoeg en loyaal is. Vraag jezelf af: wordt ik consistent geboekt, en is dit over het algemeen elke week hetzelfde? Wat je niet wilt is dat je de ene week vol zit en de andere week bijna geen boekingen hebt. Als je nu nog ergens in dienst bent, is het ook belangrijk dat je nadenkt over hoeveel van je huidige klanten meegaan naar je nieuwe salon. Zijn je klanten loyaal genoeg om over te stappen? 

6. Weet ik wat mijn maandelijkse kosten zijn?
Je moet weten wat je maandelijkse kosten zijn. Je kunt hierachter komen door na elke klant op te schrijven hoeveel je hebt gebruikt van bijvoorbeeld folie en haarverf. Als je dit heel secuur bijhoudt, kun je na een aantal weken ongeveer bepalen hoeveel je maandelijks uit zal geven in je eigen salon. 

7. Weet je hoeveel je daadwerkelijk omzet? 
Reken uit hoeveel je daadwerkelijk omzet. Als je dit naast je wekelijkse kosten legt, kun je heel gemakkelijk zien of je wel genoeg omzet. Misschien kom je er dan wel achter dat je klantenkring nog moet groeien, of dat je simpelweg meer moet rekene voor je behandelingen. Zo simpel kan het zijn.

Meer lezen? Lees hier hoe je je klantloyaliteit vergroot.

×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?