“Ik kan werken met de merken die ik wil, en zelf kiezen welk soort klanten ik wil aantrekken.”

“Ik kan werken met de merken die ik wil, en zelf kiezen welk soort klanten ik wil aantrekken.”

Wilde je altijd al in deze branche werken? 
Ik wist vroeger niet zo goed wat ik wilde, maar ik was altijd al met make-up en haar bezig. Vroeger dacht ik altijd dat ik de modevakschool wilde gaan doen. Het creatieve zat dus altijd wel in me, maar ik ben toch begonnen met een kantoorbaan, na een hbo personeelsmanagement. Toch dacht ik na mijn tweede zwangerschap weer: ik wil met mijn handen werken en creatief zijn. Daarom ben ik met de visagistenopleiding begonnen en heb ik daarna de kappersopleiding gevolgd.

Hoe voelt het om saloneigenaar te zijn?
Ik werkte al langere tijd als freelancer, sinds 2018 had ik een studio aan huis. Sinds vorig jaar ben ik echt saloneigenaar. Het voelt echt fantastisch om saloneigenaar te zijn. Ik ben zelfstandig ondernemer geworden omdat ik mijn eigen keuzes wil maken. Ik kan werken met de merken die ik wil, en zelf kiezen welk soort klanten ik wil aantrekken. 

Wat betekent het kappersvak voor jou?
Vrijheid, creativiteit. Bij bruiden vind ik het supertof om op hun belangrijkste dag een belangrijke bijdrage te kunnen leveren. In het kappersvak vind ik kleuringen het allerleukst, vooral omdat het niet ‘one size fits all’ is. Je moet echt goed nadenken. Ik vind het mooi om die uitdagingen aan te gaan, zoals ingewikkelde kleuringen en kleurcorrecties. 

Doe je veel dingen anders in de salon sinds je zelfstandige bent?
Ja, ik ben bewuster bezig met het runnen van de studio. Ik heb de lat wel heel hoog gelegd voor mezelf. Ik volg heel veel trainingen op visagie-gebied, en over bruidskapsels, kleuringen, knippen, etc. Er gaat echt heel wat van mijn budget naar mijn trainingen en productkennis. 

Studio Enya

Wat was voor jou belangrijk toen je je eigen salon ontwierp?
Ik wilde warmte en frisheid uitstralen, maar ook dat het zou passen bij de bridal kant van mijn salon. De zalmkleur zat al in mijn logo, dus het was vanzelfsprekend dat ik die kleur verder trok in de rest van mijn salon. Ik ben heel visueel ingesteld dus ik had al in mijn hoofd wat ik in de studio wilde. Daarom heb ik bepaalde dingen helemaal uit Engeland en Friesland laten komen. Ik wilde voornamelijk dat het als een geheel zou samen komen.  

Wat is je favoriete onderdeel aan je salon?
De zalmkleur ben ik heel erg blij mee. Het heeft een zachte uitstraling en past bij de sfeer die ik ook voor mijn bruiden wil creëren. 

Wat is het gevoel dat jij je klanten wilt meegeven als ze de salon uitgaan?
Als mijn klanten mijn salon verlaten, wil ik dat ze er zo lang mogelijk van genieten. Het moet echt cosy aanvoelen in mijn salon. Ik zet een vrolijk muziekje op en ik serveer ze altijd koffie en wat lekkers. Zo gaan ze helemaal met een goed gevoel de salon uit! 

Studio Enya

Heb je advies wat je anderen in de business zou willen meegeven?
Ja, als je twijfelt: gewoon proberen. Mijn advies zou wel zijn: zorg dat je alles zakelijk goed op een rijtje hebt. Denk goed na over de zakelijke kant voordat je zo’n stap doet. Vooral de financiële kant, zoals boekhouden, kostprijs en je behandelprijzen. Kan je het eruit halen, en ga je het redden? Ik kan aanraden om een ondernemersplan maken. 

×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?