“Het is een voorrecht om saloneigenaar te zijn”.

“Het is een voorrecht om saloneigenaar te zijn”.

Annalia wist altijd al dat ze ooit zelfstandige zou worden, maar hoe, waar en wanneer wist ze niet. Toen The Gallery op haar pad kwam was de keuze om ervoor te gaan snel gemaakt. Nu is ze gelukkiger dan ooit en weet ze het zeker: dit was de juiste keuze. Hoe bevalt het ondernemerschap haar, hoe ontwierp ze haar salon en wat is haar advies voor andere beginnende saloneigenaren?

Hoe voelt het om saloneigenaar te zijn?
Het voelt als vrijheid, blijheid, en dankbaarheid. Ik ben enorm blij dat ik het risico heb genomen om in mezelf te geloven. Ik wist altijd al dat ik mijn eigen plek zou hebben, maar ik wist nog niet in welke vorm, zoals waar en hoe. Het enige wat ik wist is dat ik iets voor mezelf zou doen. 

Wanneer ik ’s morgens wakker wordt, dacht ik eerst altijd: ugh, weer een dag. Nu word ik wakker en denk ik: cool! De zon schijnt, ik ga nieuwe mensen ontmoeten en positieve momenten delen. 

Salon Hair by Annalia

Doe je veel dingen anders in de salon sinds je zelfstandige bent?
Ik kan nu de tijd nemen om naar mijn klanten te luisteren. Hiervoor had ik altijd klant na klant, zonder echt tijd voor ze te hebben. Het probleem wanneer je voor iemand anders werkt, is dat je voor diegene zijn definitie van een kapper werkt. Nu kan ik mijn eigen definitie van een kapper creëren. 

Wat was voor jou belangrijk toen je je eigen salon ontwierp?
Ik wilde dat de salon niet aanvoelde als een typische haarsalon. Daarom heb ik bijvoorbeeld voor deze spiegel gekozen, zo groot en rond zie je ze niet vaak in een salon. Ik heb voor knusse, relaxende kleuren gekozen, omdat ik wil dat het als een relaxende bubbel aanvoelt voor mijn klanten. Ze kunnen hier gewoon komen, en helemaal zichzelf en relaxed zijn. Ik heb er ook bewust voor gekozen om weinig producten in mijn salon te zetten, omdat ik er persoonlijk een hekel aan heb om te veel opties te hebben. 

In mijn privéleven ben ik een minimalistisch persoon, ik recycle veel. Dat wilde ik doortrekken in mijn salon. Daarom heb ik bijvoorbeeld producten die in gerecyclede flessen zitten. Klanten kunnen daarna terugkomen met de fles, die ik gewoon opnieuw kan vullen. Dat is enorm duurzaam en minimalistisch, dat past bij mij. 

hairsalon hair by annalia
Salon Hair by Annalia

Wat is het gevoel dat jij je klanten wilt meegeven in jouw salon? 
Wanneer mijn klanten binnenkomen, wil ik dat ze zich relaxed, knus en veilig voelen. Wanneer ze de salon verlaten wil ik dat ze denken: ik ben prachtig! Dat is voor mij erg belangrijk, het gevoel dat ze hebben wanneer ze weg gaan. Daarnaast probeer ik er niet alleen voor te zorgen dat ze zich na de behandeling mooi voelen, maar na een week nog steeds. Dat zorgt er ook voor dat ze weer bij mij willen terugkomen.

Heb je nog tips voor anderen die hun salon nog moeten inrichten? 
Ik zeg altijd: wij saloneigenaren hebben de macht in handen, dus gebruik dat! Als je je salon nog moet inrichten, maak dan keuzes die jou blij en dankbaar laten voelen. Het is een enorm voorrecht om saloneigenaar te kunnen zijn. 

Wil jij ook saloneigenaar worden? Download dan hier het stappenplan.
Meer weten over Annalia? Volg haar op Instagram!

×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?