“Ik ben blij dat ik een ruimte heb waar ik mijn verhaal kan vertellen.”

“Ik ben blij dat ik een ruimte heb waar ik mijn verhaal kan vertellen.”

Wilde je altijd al kapper worden?
Nee, eigenlijk niet. Toen ik 20 was wilde ik naar het buitenland gaan, en wist ik nog niet wat ik wilde doen. Ik ging eerst naar de universiteit, omdat ik Engels moest leren. Toen ging ik een keer naar LIM salon als klant, waar ik de eigenaar ontmoette. We hadden een goede klik en ik begon daar al gauw te werken. Ik ging ondertussen naar de haar-academie, omdat ik mijn examen moest halen. In Japan heb je een vergunning nodig om kapper te zijn.

Uiteindelijk heb ik heel lang als kapper gewerkt in Japan, ongeveer 13 jaar. Na al die jaren heb ik eindelijk het besluit genomen om naar Nederland te verhuizen en om hier te werken. Ik was er al geweest tijdens mijn reizen, en ik vond de mensen en de cultuur hier heel fijn. De manier van denken is hier heel anders, ook de wensen van mijn klanten. Ik moest hier veel nieuwe technieken leren, welke ik heb geleerd in de salons waar ik heb gewerkt in Rotterdam, voordat ik mijn eigen salon heb geopend.

Hoe voelt het om saloneigenaar te zijn?
Ik ben heel blij. Ik kan mijn salon naar mijn eigen smaak inrichten. In de toekomst wil ik een salon aan de straat openen, maar dit is voor mij de perfecte tussenstap.

Kae Kosugi Hair

Wat doe je anders sinds je een eigen salon hebt?
Ik kan eindelijk echt de tijd nemen voor mijn klanten wanneer dat nodig is. Omdat dit mijn privéruimte is, hoeven mijn klanten zich verder ook niet druk te maken over andere klanten. Ik ben vooral blij dat ik een ruimte heb waar ik mijn verhaal kan vertellen en die ik naar mijn eigen smaak kan inrichten.

Wat was belangrijk voor jou toen je je salon ontwierp?
Wat voornamelijk belangrijk was voor mij was dat mijn klanten mijn kleurstation kunnen zien. Daarom heb ik dat opengelaten. Ik wilde ook dat mijn salon niet voelde als een standaard salon, ik wilde juist dat het inspiratievol is voor mijn klanten.

Ik dacht zelf eigenlijk niet dat mijn salon is beïnvloed door de Japanse cultuur, maar een van mijn Japanse vrienden heeft me wel verteld dat de manier waarop ik al mijn plankjes precies heb afgemeten juist heel Japans is.

Mijn kleurstation is mijn favoriete onderdeel van mijn salon. Soms als mijn klanten een bepaalde kleur willen, dan kan ik daar naar kijken voor inspiratie. Het is makkelijk om te gebruiken en functioneel.

Wat is het gevoel dat jij je klanten wilt meegeven als ze de salon uitgaan?
Ik wil dat mensen zich relaxed voelen. Daarom bied ik onder andere een hoofdmassage aan als een van mijn services, welke ze kunnen boeken in mijn menu. Ik hoop dat ze bij hun knipbeurt ook een hoofdmassage willen zodat ze een complete, relaxende ervaring krijgen. Daarnaast serveer ik altijd goede filter koffie. Mijn vader maakt geroosterde koffiebonen, dus die wil ik graag gebruiken in mijn salon. Natuurlijk serveer ik ook lekkere Japanse Thee!

Kae Kosugi Hair

Heb je advies wat je anderen in de business zou willen meegeven?
Ja! Als je een mooie haarsalon wilt maken, focus je dan niet op het ‘salon’ gedeelte. Creëer eerder iets op een andere manier, om het interessanter te maken. Ter voorbeeld: Mijn motto is “Spice Up Your Daily Life”. Dat is waarom ik wil dat mijn salon eruit ziet als een keuken, met kruiden! Sommige mensen zijn al pittig, maar ik kan je nog pittiger maken door middel van een cool kapsel.

Meer weten over Kae, of een afspraak maken? Bekijk haar website en/of volg haar op Instagram!

Wil jij ook een eigen salon? Bekijk hier hoe het werkt en stuur ons een berichtje!

×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?