Tijdnood in de salon? Zo bespaar je meer tijd!

Tijdnood in de salon? Zo bespaar je meer tijd!

Het runnen van je eigen salon gaat verder dan knippen. Je krijgt ineens te maken met je boekhouding, het inplannen van afspraken, het schoon houden van je salon en vele andere zaken. Juist nu als saloneigenaar is het belangrijk dat je je tijd efficiënt indeelt en kijkt waar je tijd kunt besparen zodat jij je kunt focussen op wat je het liefst doet: het helpen van je klanten. Geef jezelf meer rust in de salon met de volgende 5 tips.

 1. Voorkom dat je taken zich opstapelen
  Het gebeurt snel dat je (schoonmaak)taken zich opstapelen tijdens een lange dag in de salon. Voorkom dat je aan het einde van de dag nog lang bezig bent met schoonmaken en probeer tussen klanten door de hele dag kleine taken te doen. Een goede tactiek om te zorgen dat het minder snel een rommel in je salon wordt, is door je producten efficiënt te organiseren op basis van welke je het vaakst gebruikt. Daarnaast kan het helpen om de grotere taken te verdelen over de hele week door bijvoorbeeld een weekschema te maken.
 1. Vul je back-bar consistent bij
  Hoe vaak is het al gebeurt dat je ‘s morgens vroeg nog snel langs de groothandel moest rennen omdat er plotseling iets op was? Maak het jezelf makkelijk en plan een vast moment in de maand/week waarin je alles aanvult wat je nodig hebt. Zo kom je nooit voor een verrassing te staan. 
 1. Gebruik een online boekingssysteem
  Het kost onnodig veel tijd om al je klanten handmatig in te boeken. Je kunt enorm veel tijd besparen met een online boekingssysteem. Zo kunnen je klanten zelf hun afspraken inboeken terwijl jij gewoon aan het werk bent. Minder werk, meer klanten! 
 1. Plan je content in
  Maak het jezelf gemakkelijk en plan al je socialmedia content van tevoren in. Er zijn allerlei tools die je daarbij kunnen helpen zodat jij maar een keer per week hoef na te denken over je social media. Makkelijker wordt het niet! 

  Tip: er zijn online allerlei handige templates en voorbeelden te zien van content die je als salon kunt plaatsen. Geef daar je eigen draai aan en je bent bliksemsnel klaar met je wekelijkse contentplanning!
 1. Maak een week/maandschema
  Uiteindelijk komt het bij bijna al deze tips op een ding neer: consistentie. Maak een week of maandschema en houd je daaraan, doe elke week al je taken op vaste momenten en houd de rest van je tijd open voor je klanten. Zo vergeet je niks, is alles altijd opgeruimd en aangevuld, en houd je tijd over. Win-win-win! 
×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?