“Mijn salon voelt alsof het mijn huis is!” – Meghan
"Ik ben een echte controlfreak, dus de vrijheid in mijn eigen salon is heel belangrijk voor mij."

“Mijn salon voelt alsof het mijn huis is!” – Meghan

Écht goede dreadlock-specialisten, daarvan zijn er maar een aantal in Nederland. Een van deze zeldzame stylisten is Meghan, eigenaresse en oprichtster van salon Lock Solid Dreadlocks. Al jaren doet zij dreadlocks, maar sinds 2020 heeft ze eindelijk een eigen salon. Alles komt samen in haar salon, Meghan heeft overal over nagedacht. Hoe heeft zij dat aangepakt? Dat lees je vandaag in ons interview!

Hey Meghan! Jij bent gespecialiseerd in dreadlocks. Hoe ben je daar ooit mee begonnen?
Mijn ex, waar ik toen nog mee samen was, had dreadlocks. Hij liet dat altijd ergens anders doen, maar dat was ver weg en duur. Daarom vroeg hij op een gegeven moment of ik het wilde doen. Ik had het nog nooit gedaan, maar het ging eigenlijk in een keer goed. Ik zat toen tussen twee studies in en kon geen werk vinden, dus daarom ben ik hier toen mee begonnen. Ik heb geen kappers- of dreadlock-opleiding gedaan, ik heb alles mezelf aangeleerd. Inmiddels doe ik het al 14 jaar! 

Hoe voelt het om nu eindelijk saloneigenaar te zijn?
Ik ben nu een jaar saloneigenaar en dat voelt geweldig. Het is fijn om echt naar je werk te gaan. Eerst deed ik het thuis, dan had ik dat niet. Nu kan ik het afsluiten als ik naar huis ga. Het is ook veel fijner om niet de hele tijd onbekende mensen in mijn huis te hebben. Grappig genoeg voelt mijn salon bijna als mijn eerste huis, en mijn echte huis als mijn tweede huis. Ik ben hier zo vaak!

Ik ben een echte controlfreak, dus de vrijheid in mijn eigen Salon is heel belangrijk voor mij. Ik heb nooit in een salon gewerkt, maar ik heb wel rechten gestudeerd. Toen moest ik stage lopen, en liep ik er direct tegenaan dat iemand voor mij bepaalde wanneer ik moest eten, etc. Ik vind dat niet logisch, dus wil ik altijd zelfstandige zijn en blijven. 

Wat was voor jou belangrijk toen je je eigen salon ontwierp?
In mijn salon ontwerp ben ik zoveel mogelijk voor de natuurlijke vibe gegaan. Alle producten waarmee ik werk zijn namelijk ook naturel, vegan en niet op dieren getest. Er zitten geen rare chemicaliën in. Dreads zijn eigenlijk ook een heel natuurlijk en stoer kapsel, dus ik wilde dat mijn salon dat ook zou uitstralen. Zo komt alles bij elkaar. Daarnaast wilde ik dat mijn salon luxe, maar ook gezelligheid zou uitstralen. Een soort warme, gezellige variant van luxe. 

Salon Lock Solid Dreadlocks

Hoe heb je het ontwerpen van je salon aangepakt?
Er stond hier nog geen wasunit, dus die moest er eerst in komen. We hebben daarom eerst gekeken waar die moest komen. Ik wist ook al dat ik uiteindelijk een medewerker erbij wil, dus ik heb daar ook alvast een lamp voor laten ophangen. Ik wilde ook een bar om de privé space af te scheiden. Op basis daarvan zijn we verder gaan werken en hebben we een plattegrond gemaakt. Daarna heeft mijn vriend alles zelf gemaakt. 

Wat is je favoriete onderdeel aan je salon?
Het grote raam, daardoor krijg ik veel licht binnen. En verder ben ik ook echt enorm blij met mijn wandmeubel en mijn bar! 

Heb je advies voor anderen die een eigen salon gaan openen?
Kijk op Pinterest! Daar staat zoveel inspiratie op. Je hoeft niet na te doen wat andere mensen doen, maar je kunt er wel een eigen draai aan geven. En loop eens een rondje bij The Gallery en haal daar je inspiratie uit, als je het maar niet kopieert. 

En verder: ga ervoor! Het hebben van je eigen salon zoveel rust en ruimte in je hoofd omdat je zelf alle beslissingen kunt nemen. Je weet zelf het beste wat jouw favoriete klant wil en daar kan je dan écht op inspelen. 

Meer weten over Meghan? Volg haar op Instagram!
Wil jij je eigen salon openen? Lees hier hoe dat werkt!

×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?