“Je bent al mooi, maar in mijn salon wordt je nog mooier.” – Lucia

“Je bent al mooi, maar in mijn salon wordt je nog mooier.” – Lucia

Lucia is inmiddels al jaren kapper, maar dat is niet altijd zo geweest. Na jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt wist ze het echter zeker: ze wilde kapper worden. Ze gooide het roer om en begon aan de opleiding. Nu is ze kapper én saloneigenaar. Ze verwerkte haar eigen persoonlijkheid in haar salon: happy en go with the flow! Benieuwd hoe ze dat heeft gedaan en hoe het eruit ziet? Lees dan verder!

Wilde je altijd al kapper worden?
Ja! Na de middelbare school had ik me ingeschreven bij de kappersacademie, maar toen vond mijn moeder dat ik een Hbo-opleiding moest gaan doen. Zij heeft me gewoon weer uitgeschreven, haha! 

Jaren later, na heel lang in het bedrijfsleven gewerkt te hebben, besloot ik toch een kappersopleiding te gaan doen. Eerst heb ik nog een korte modeopleiding gevolgd, en make-up en haarstyling. Daar stelde ik de hele tijd vragen waarover zij zeiden: dit zijn vragen die je op een kappersopleiding moet stellen. Toen wist ik dat ik dat moest gaan doen. Het was een particuliere opleiding, dus ik heb geld geleend van mijn moeder om dat te doen. Mijn moeder zei: “Eerst mocht je het niet doen van mij, dus nu moet ik je wel geld lenen!” Inmiddels werk ik alweer 14 jaar als kapper! 

Hoe ben je saloneigenaar geworden?
Ik werkte eerst bij Sjenkels, en daarna bij een black hair salon, omdat ik wist dat ik daar ook wat mee wilde gaan doen. Daarna ook nog bij een Braziliaanse haarsalon, waar ik voor het eerst een stoel heb gehuurd. Daarna heb ik ergens in een pop-up salon gewerkt, en op een gegeven moment had ik voor het eerst een kleine salon in het centrum van Rotterdam. Uiteindelijk ben ik de oprichters van tegengekomen, en zo ben ik eerst bij ProSpace een stoel gaan huren. Daarna veranderde dat in The Gallery Salon Studios, en toen ben ik meegegaan en saloneigenaar geworden bij The Gallery! 

Doe je veel dingen anders in de salon sinds je zelfstandige bent?
Ik heb eigenlijk hele goede ervaringen gehad in de salons waar ik hiervoor werkte. Vooral hoe ze alles bij Sjenkels doen vond ik erg goed, dus eigenlijk probeer ik alles zoveel mogelijk hetzelfde te doen in mijn eigen salon. Ik ben zelf wel iets losser, maar het systeem waar zij mee werken vind ik erg goed. Wat ik voornamelijk anders doe is mijn werktijden. De voornaamste reden dat ik zelfstandige ben geworden, is omdat ik maar vier zaterdagen per jaar vrij kreeg. Ik weet nog wel dat ik een keer vrij had gevraagd, en dat ze met zijn allen gingen overleggen of dat ging. Toen kreeg ik dat niet, en dacht ik: dit moet anders. Ik wil niet dat iemand anders mijn werktijden beslist. Op het begin heb ik wel veel uren in mijn eigen salon gemaakt, maar nu werk ik bewust vier dagen. Ik heb nu genoeg klanten opgebouwd en mijn prijzen zijn nu hoog genoeg, dat ik dat kan doen. 

Wat was voor jou belangrijk toen je je eigen salon ontwierp? Welke sfeer wilde je creëren? 
Ik wilde mijn persoonlijkheid in mijn salon laten zien. Ik ben een happy persoon, go with the flow, ik ben heel losjes, en dat zie je terug in het ontwerp van mijn salon. Ik houd van roze, maar die groene kleur tinten waren ook heel erg in. Daarom heb ik deze combinatie van kleuren gekozen.

Ik heb heel veel spullen, dus ik moest het wel goed indelen.  Ik heb alles ook heel vaak verplaatst, het was even zoeken naar een goede inrichting

Wat is je favoriete onderdeel aan je salon?
Ik vind de details op mijn muren heel erg leuk, die cirkels. En naast dat ze mooi zijn, zijn ze ook handig, er zat namelijk altijd verf op die plekken. Ik ben echt zo’n persoon waarvan je altijd kan zien: “Ohja, Lucia heeft hier gewerkt.”

Wat is het gevoel dat jij je klanten wilt meegeven als ze de salon uitgaan?
Mijn naam Bela Belissima staat voor: iedereen is prachtig. Je bent al mooi, en in mijn salon wordt je nog mooier. Dat is het gevoel wat ik aan mijn klanten wil meegeven. Waar ik nu heen wil: iedereen is mooi van binnen en van buiten. Ik zou ook een soort opleiding willen doen zodat ik ook een professionele mening kan geven over de ‘binnenkant’, over hun problemen en hoe ze zich voelen. Ik heb altijd een goede klik met mijn klanten, ik ben heel open en dat waarderen ze ook. Ik zeg altijd al dat ik een soort therapeut ben, maar daar zou ik daar ook echt wat mee willen doen. 

Heb je advies wat je anderen in de business zou willen meegeven?
Mijn advies? Teken je salon eerst uit, en plaats eerst de grote dingen. Begin daarna met een klein accessoire, en breid vanaf daar het interieur uit! 

Meer weten over Lucia? Volg haar op Instagram!
Je eigen salon openen? Lees hier hoe dat werkt!

×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?