“Toen wist ik: dit is wat ik wil doen!” – Amber

“Toen wist ik: dit is wat ik wil doen!” – Amber

Waar het barbiersvak vroeger een echt mannenberoep was, is daar inmiddels eindelijk verandering in gekomen. We zien steeds meer vrouwelijke barbiers die het vak zich eigen hebben gemaakt. Amber is een van deze barbiers en met haar prachtige barbershop is ze is de enige vrouwelijke barbershop-eigenaar in Rotterdam. Vele mannen komen bij haar voor een goede bak koffie, een op maat gemaakt kapsel en een goede babbel. Een plek voor alle mannen, met of zonder baard.

Hey Amber! Wilde je altijd al barbier worden?
Ik wilde altijd al iets creatiefs doen. Om als vrouw in het barbiersvak te komen was een aantal jaar geleden echter nog niet zo aan de orde als nu. Er waren weinig tot geen vrouwelijke barbiers als voorbeeld, dus ik zag dit nog niet als een optie. Ook waren er geen opleidingen, het vak leerde je bij een barbier zelf. Daarom ben ik begonnen met de kappersopleiding. Tijdens de kappersopleiding merkte ik al snel dat ik het knippen van korte en funky kapsels heel leuk vond, maar de lange behandelingen van 3-4 uur met knippen/kleuren/stylen etc. was ik al heel snel beu. Ik wilde meer mensen op een dag gelukkig maken met een top kapsel in plaats van 2-3 klanten per dag met dit soort lange behandelingen. 

Na het afronden van de opleiding bleef ik het knippen enorm leuk vinden, maar in salons kon ik mijn plekje niet echt vinden. Op een gegeven moment zag ik de documentaire over schorem barbiers. Toen wist ik: dit is wat ik wil doen! Dat was echt heel old-school: geen vrouwen naar binnen, je kreeg een biertje en je had 12 kapsels waar je uit kon kiezen. Dat vond ik een heel tof concept. Ik wilde me sowieso al graag ergens in specialiseren, en dit was echt een vakmanschap waar ik dat mee kon doen. Dan was ik ook nog eens een van de weinige vrouwen.

Hoe ben je op de naam van salon gekomen? (The Dutchess Barbershop, Lady With a Blade)
Ik ben daar heel lang mee bezig geweest. Eerst heette het Mun Aix (uitgesproken als: M’n Ex). Dat was leuk, maar het was een Nederlands woordgrapje. In het Engels was het niet handig, dus ik moet iets anders verzinnen.
Ik wilde het tegenovergestelde zijn van de old-school barbershop, het ruige en het stoere. Het mocht wel wat verfijnder zijn.

The Dutchess Barbershop

Ik keek op een gegeven moment “The Wolf of Wallstreet”. Daarin zit een stukje waarbij Margot tegen Leonardo zegt: ‘Don’t you dutchess me!’. Zo kwam ik op het idee om mijn salon “The Dutchess Barbershop” te noemen. Bij veel van die old-school barbershops hebben ze ook nog een toevoeging in hun naam zoals “Haarsnijder en Barbier”, dus zoiets wilde ik ook. Daarom voegde ik er “Lady With a Blade” aan toe.

Nu heb je je eigen salon, hoe voelt dat?
Sinds 1 maart 2020 heb ik mijn eigen salon. Ik was net twee weken open toen ik alweer dicht moest vanwege de lockdown. Ik had nog niks opgebouwd. 

Na een maand lockdown kreeg ik door dat ik goed moest gaan inspelen op de mannelijke klanten. Vrouwen boeken hun haar-afspraak vaak wel vooruit, dus heel veel kappers zaten vol. Ik wist dat wanneer de mannen een afspraak gingen maken, ze dan op zoek moesten gaan naar een andere haarsalon. Mannen wachten tenslotte liever niet een maand langer op hun volgende knipbeurt, dus ik heb mijn marketing toen overal aangezet, zoals op Treatwell, en er zo voor gezorgd dat ze mij allemaal konden vinden.

Na twee maanden mochten we eindelijk weer open en in de eerste twee weken heb ik 120 klanten geknipt. Zo heb ik mijn klantenbestand opgebouwd. Nu ben ik heel stabiel en heb ik veel vaste klanten. Nieuwe klanten vinden mij nu gewoon op Google. Ik sta vrijwel bovenaan dankzij de reviews. Treatwell speelt een grote rol in mijn marketing, ik heb daar zelf weinig omkijken naar.

Doe je veel dingen anders sinds je je eigen shop hebt?
Ik heb in verschillende salons en barbershops gewerkt. Alles wat ik daar heb gezien heb ik meegenomen en daar heb ik mijn eigen ding van gemaakt. Het is niet dat zij dingen fout deden, maar ik wilde persoonlijk sommige dingen anders doen. In een bepaalde salon stond bijvoorbeeld altijd de radio aan en in een ander voelde het alsof ik in een technoclub stond. Dat wilde ik niet. Maar ook werd er ergens gebruik gemaakt van een stoomapparaat en dat doe ik nu zelf ook.

Elke salon had wel dingen die ik goed vond. De ene bediende zijn klanten heel netjes en zette een drankje en een koekje neer, terwijl de ander riep dat ze zelf koffie mochten pakken. Dat was eigenlijk ook wel heel leuk en huiselijk. Ik heb nu echt mijn eigen ding gecreëerd.

Persoonlijke aandacht is in mijn salon het belangrijkst. Ik weet altijd welke klant er binnenkomt en wat hun naam is. Dat doet al heel veel voor een klant. 

The Dutchess Barbershop
The Dutchess Barbershop

Wat was de sfeer/het gevoel wat je wilde creëren in je salon?
Luxe, maar niet onbetaalbaar. Ik wil vooral dat de mannen die in mijn salon komen zich comfortabel voelen.

Ik wilde niet een doorsnee shop zijn. Dat heb ik geprobeerd te bereiken door verschillende materialen te gebruiken, bijvoorbeeld door hout en staal te combineren. Mijn spullen komen overal vandaan: Kwantum, Ikea en de bioscoopstoelen van marktplaats.

De barbiers-stoelen zijn een belangrijk onderdeel van mijn salon. Ze zijn geïnspireerd op vintage modellen maar in een nieuw jasje. Ik ging eigenlijk kijken voor een andere stoel, daar had ik mijn hele salon inrichting op bedacht. Ik merkte al snel dat ik die helemaal niet lekker vond zitten, dus ik moest wat anders kiezen. Die zou meteen veel duurder worden, maar die investering vond ik het wel waard. Ik was dan ook meteen klaar. Die stoelen zagen er echter heel anders uit, dus ik moest mijn hele ontwerp aanpassen. Toch ben ik er enorm blij mee.

Hoe heb je dat aangepakt?
Mijn salon zou in eerste instantie heel anders worden ingedeeld. Ik zag de indeling, maar dat was niet handig voor mij, dus ik heb meteen gevraagd of dat anders kon. Ik heb toen vier ontwerpen laten maken door mijn moeder en de meest optimale indeling was deze indeling. Gelukkig kon ik na even onderhandelen uiteindelijk voor deze indeling gaan. Er zouden bijvoorbeeld ook twee wasbakken in komen, maar ik wilde heel graag een pedicure stoel, dus uiteindelijk is er maar 1 wasbak geplaatst.

Ik had alles al uitgewerkt voordat het erin kwam, ik had het precies in mijn hoofd. Ik wist precies welke kleur de kastjes moesten worden, welke kleur de muur moest worden en dat ik een groot frame wilde voor onder mijn wasbak en pedicure stoel. Vanuit dat idee heb ik mijn hele salon ingericht.

Wat is je favoriete onderdeel van je salon ontwerp?
Het uitzicht! Vooral mijn klanten zijn daar heel erg blij mee. Daarnaast natuurlijk de stoelen, dat zijn echt mijn pronkstukken!

Welk gevoel wil jij je klanten meegeven in je salon?
Op basis van de inrichting wil ik dat mijn klanten het gevoel hebben dat ze te maken hebben met kwaliteit materiaal. Ik wil dat ze merken dat ik niet bezuinig op bepaalde aanschaffen zoals barbiersstoelen, scharen, messen en producten.

Qua ervaring van de behandeling wil ik dat ze het gevoel hebben dat iedereen de persoonlijke aandacht en het advies krijgt die ze nodig hebben en dat ik niet bij iedereen hetzelfde standaard kapsel knip. Een ontspannen, relaxte sfeer is enorm belangrijk voor mij, niet de standaard small-talk.

Heb jij advies voor anderen die hun eigen salon gaan ontwerpen?
Om verrassingen te voorkomen is het onwijs handig om alles goed uit te tekenen en tot op de centimeter op te meten. Het scheelt een hoop, je kan niet gokken. Wij hebben echt alles opgemeten en daar heb ik heel veel profijt van gehad.

En wellicht nog advies voor mensen die saloneigenaar willen worden?
Weet waar je aan begint! Het geeft een hoop vrijheid, maar het gevaar bestaat ook dat je jezelf een beetje verliest omdat je continue het gevoel hebt dat je meer moet werken.

Wil je Amber blijven volgen? Kijk dan op haar website en volg haar op Instagram!
Meer weten over het openen van je eigen salon? Kijk dan hier!

×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?