“In mijn salon neem ik echt de tijd” – Paulina

“In mijn salon neem ik echt de tijd” – Paulina

Hey Paulina! Hoe lang heb je al een eigen salon en hoe bevalt het?
Dit is mijn eerste salon, ik zit hier nu iets langer dan een jaar. Ik vind het echt heel fijn om een eigen salon te hebben, ik kan me niet meer voorstellen om voor iemand anders te werken. Op het begin vond ik het wel stressvol omdat het nieuw was en ik uit een ander land kwam. Dan moet je ineens leren om een goede ondernemer en saloneigenaar te zijn. Nu gaat het gelukkig beter en vind ik het heel leuk. 

Wat doe jij anders in je eigen salon?
Vanaf het begin wist ik meteen hoe ik mijn eigen salon wilde aanpakken en runnen. In andere salons waar ik heb gewerkt moest ik altijd zo veel mogelijk klanten op een dag helpen, maar ik praat liever echt met mijn klanten, ik neem echt de tijd. 

Wat was voor jou belangrijk toen je je eigen salon ontwierp?
Ik wist meteen welke kleur ik wilde, paars is namelijk mijn favoriete kleur. Toen ik hier binnenkwam was alles helemaal wit en had ik geen geld om iets aan het interieur te doen. Na verloop van tijd begon ik steeds meer te veranderen, elke maand weer iets. Het is eigenlijk nooit echt af, maar ik ben er nu wel heel blij mee. Ik wilde vooral dat het vrouwelijk en glamoureus aanvoelde. 

nail salon paulinails
Salon Paulinails

Wat is je favoriete onderdeel aan je salon?
Ik ben echt heel blij met de bloemen aan mijn muur, maar ook het frame aan de muur met alle nagellak erin. Dat vind ik zelf erg origineel, dus daar ben ik superblij mee. 

Wat is het gevoel dat jij je klanten wilt meegeven in jouw salon?
Ik wil dat mijn klanten zich speciaal en comfortabel voelen. Ze werken hard en als ze hier komen kunnen ze even uitrusten en genieten van een rustgevende behandeling. Daarna kunnen ze zich weer helemaal mooi voelen! 

Ze krijgen bij mij altijd lekkere koffie en iets zoets, echt even een rustmomentje. Daarnaast vind ik het belangrijk om te onthouden waar we het tijdens de vorige behandeling over hebben gehad, die persoonlijke aandacht is kenmerkend voor mijn salon. Ik ben naast nagelstyliste ook een soort therapeut, haha! 

Soms zijn mijn klanten wel verlegen, maar ik ben een heel open persoon. Ik blijf gewoon open en praat lekker tegen ze, daardoor voelen zij zich ook meer op hun gemak. 

Heb je advies wat je anderen in de business zou willen meegeven?
Als je je eigen salon wilt openen, wees dan niet bang. Doe het gewoon! Je verliest anders alleen maar tijd. Een gezegde uit mijn land: Als je het nooit probeert zul je nooit champagne drinken. 

Benieuwd naar de ervaringen van andere saloneigenaren? Lees hier nog veel meer verhalen!

×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?