Een eigen salon met 12.000 volgers, zó heeft Roya dat bereikt

Een eigen salon met 12.000 volgers, zó heeft Roya dat bereikt

Roya heeft sinds een paar maanden een eigen salon. Bang is ze niet, want net na de lockdown vond zij het tijd om haar eigen salon te openen. De business gaat goed en veel van haar klanten haalt ze van haar goedlopende instagram account met 12.000 volgers (!). Hoe heeft zij dat bereikt? Lees gauw het hele interview! 

First things first: Wat doe je voor werk?
Ik doe voornamelijk wenkbrauwen (PMU), maar ik doe ook waxen en wimperlifts. Ik deed eerst ook extensions, maar dat vond ik niet leuk, dus daar ben ik mee gestopt. 

Klinkt goed! Hoe lang doe je dit al?
Ik werk al zes jaar in de beauty industrie. Ik zou echt niks anders willen doen. Ik ben er al sinds ik heel jong was mee bezig, toen ik 12 was deed ik al wenkbrauwen van anderen en van mezelf.

Mijn doel was altijd al om een eigen salon te openen. Uiteindelijk wil ik een grote salon aan de straat, maar dit is voor mij de perfecte tussenstap. Ik nam best een risico toen ik mijn eigen salon opende, want de lockdown was net voorbij. Toch nam ik die stap, en ik heb er geen spijt van. 

royas beauty bar salon
Roya’s Beauty Bar

Hoe vind je het nu om een eigen salon te hebben?
Het fijne eraan vind ik dat ik heel veel vrijheid hebt. Ik plan mijn eigen dagen in, en kan vakantie nemen zonder dat ik daar toestemming voor hoef te vragen. Ik doe mijn werk met plezier en ik neem genoeg tijd voor mijn klanten, zonder dat ik mensen aan de lopende band hoef te behandelen. 

Welk gevoel wil je dat klanten in jouw salon krijgen?
Ik wil dat iedereen zich in mijn salon welkom voelt en een luisterend oor krijgt. Ik zeg altijd: ik ben allround schoonheidsspecialist, maar ook parttime therapeut, zo voelt het echt. Ik vind het heel fijn om een band op te bouwen met mijn klanten, met sommige van mijn klanten heb ik zelfs vriendschappen opgebouwd. 

Wat was de sfeer die je wilde creëren in jouw salon?
Ik wilde het echt roze hebben, maar op het gegeven moment werd het wel heel druk en meisjesachtig. Er komen soms ook mannen in mijn salon, dus als ik uiteindelijk een grotere salon ga openen wil ik het iets minder meisjesachtig maken! Voor nu ben ik er wel blij mee.

Roya’s Beauty BarHoe heb jij het ontwerpen van je salon aangepakt?
Ik heb veel op Pinterest gekeken, vanuit daar heb ik verder gewerkt. Ik vond vooral de fotomuur belangrijk zodat ik goede foto’s kan maken voor mijn Instagram. Ik kan in ieder geval iedereen aanraden om op Pinterest te kijken! 

Ja, jij hebt meer dan 12.000 volgers op Instagram. Dat is een hoop, hoe heb je dat bereikt?
Klopt inderdaad! Ik heb bijvoorbeeld veel influencer marketing gedaan. Ik heb influencers behandelingen gegeven en zij hebben mij gepromoot op social media. Zo heb ik onder andere mijn volgers opgebouwd! Daarnaast helpt het natuurlijk als je klanten het resultaat delen op social media.

Haal je daar ook veel klanten uit?
90% van mijn klanten komt van Instagram, dus goede foto’s zijn voor mij heel belangrijk. Ik heb dus ook echt mijn best gedaan om goede foto’s te leren maken. 

Wat is jouw advies voor anderen die een eigen salon willen openen?
Het leven gaat over risico’s nemen. Als je geen risico’s neemt zul je je dromen nooit waar maken. You can work for the boss, or you can be the boss.

Meer over Roya weten? Volg haar op Instagram!
Je eigen salon? Lees hier hoe dat werkt!

×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?