“Kies voor één stijl, anders wordt het rommelig” – Marie-José

“Kies voor één stijl, anders wordt het rommelig” – Marie-José

Marie-José is masseuse en heeft een prachtige, serene eigen salon in het centrum van Amsterdam. Wanneer je haar salon binnenkomt voel je rust en waan je je in een luxe spa. Alles in haar salon komt mooi samen en straalt haar eigen persoonlijkheid uit. Hoe zorgde zij ervoor dat de salon bij haar concept paste en haar eigen persoonlijkheid erin naar voren kwam? Wij vroegen haar hoe ze dit heeft aangepakt.

Hey Marie-José! Vertel, hoe lang heb je al een eigen salon en hoe bevalt dat?
Nu al een paar jaar. Ik huurde eerst ergens anders een studio en toen kwam The Gallery op mijn pad. Wat ik heel fijn vind aan het hebben van mijn eigen salon is dat ik veel vrijheid heb. Mijn hele leven draait om vrijheid, dus dat is voor mij heel belangrijk. Je kunt de dingen doen zoals je ze zelf wilt. Lekker mijn eigen tijd indelen!

Ik geloof er wel in dat het leven gewoon loopt zoals het loopt. Ik werkte eerst ergens anders waar ik enorm` tevreden was, toen ik een keer ging borrelen met een vriendin. Zij vertelde me over de plek waar ik hiervoor zat en toen dook ik daar helemaal in. Zo loopt mijn hele leven een beetje, ik ga gewoon mee met de flow.

massage boutique amsterdam
Massage Boutique

Wat heb je meegenomen (of juist niet) uit salons waar je hiervoor hebt gewerkt?
Ik werkte bij Akasha in het conservatorium hotel, daar hadden we echt 5 sterren protocollen. Dat neem je dan toch wel snel mee naar je volgende salon, van die kleine dingetjes. Uiteindelijk is service het allerbelangrijkst, dat is ook waar ik zelf voor wil staan.

Welke sfeer wilde je creëren in jouw salon?
De sfeer die ik wilde creëren is rust. Het grappige is dat ik zoveel heb zitten Pinteresten voordat ik deze salon ging inrichten, dat ik elke keer weer een andere stijl bedacht voor mijn salon. Ik wilde eerst namelijk helemaal voor Hotel Chique gaan, maar uiteindelijk heb ik toch gekozen voor Japandi, dat is een mix van voornamelijk Scandinavisch en wat Japans, iets meer kleur. Ook wabi sabi vind ik een mooi concept die je terugziet in mijn salon, waarbij imperfectie centraal staat. Het is heel makkelijk om iets precies te doen zoals het moet, maar dan wordt het niet je eigen, dan zit er geen persoonlijkheid in.

Ik vind het leuk om een beetje organische vormen te hebben. Dat is ook weer die imperfectie. Het hele leven loopt organisch, daar houd ik gewoon van en dat past bij mij.

Salon massage boutique
Massage Boutique

Heb je een bepaald stappenplan gevolgd om je salon in te richten?
Nee, zo zit ik helemaal niet in elkaar. Ik heb wel echt alles zelf gedaan, dat past wel bij mij. Deze kast heb ik bijvoorbeeld helemaal zelf ontworpen. Daarmee ben ik als eerste begonnen en op basis daarvan heb ik de rest van mijn salon uitgewerkt.

Wat is het gevoel dat je wilt creëren voor je klanten?
Veiligheid en kwaliteit. De behandelingen moeten goed zijn, de salon goed schoon. Klanten willen nu eenmaal graag op een schone handdoek liggen, zeker bij massages.  Goede producten zijn ook belangrijk. Uiteindelijk gaat het allemaal om kwaliteit en service.

Heb je een favoriet onderdeel in je salon?
Ik denk deze behandeltafel! Het is een hele fijne tafel, gemaakt van o.a. memory foam. Daarnaast vind ik mijn kast heel mooi. Die heb ik zelf ontworpen en die is dus helemaal hoe ik het wilde, echt mij! Als ik zo om me heen kijk vind ik alles mooi, ik ben er enorm blij mee. Het is sereen en veel details kloppen. Verder ben ik super tevreden met de kleur op de muur. Ik moest dat heel snel uitkiezen omdat ik in de lockdown maar heel kort in de winkel mocht komen, maar elke keer als ik er nu naar kijk denk ik: wow, mooi!

Heb je advies voor anderen die een eigen salon gaan ontwerpen?
Ja, kies voor één stijl, dan is het makkelijker dan je denkt. Als je wilt mixen, ga dan voor 80/20, want het is heel makkelijk om bij alles te denken: dit is leuk! Maar dan wordt het snel rommelig. Dus denk bij alles: is dit echt mijn stijl? Dan blijft het kalm. Geef er daarnaast wel een eigen twist aan, het moet wel een beetje persoonlijkheid uitstralen.

Tot slot, heb je een algemeen business advies voor toekomstige saloneigenaren?
Doe alles vanuit je hart, dan lever je altijd. Werk van hart tot hart, maak verbinding met mensen. Dat is voor mijzelf als masseuse ook belangrijk, ik raak een mens in zijn of haar totaliteit aan, niet alleen dat been of die rug. Dat is dat holistische wat heel belangrijk is voor heel veel salons.

Meer weten over Marie-José? Bekijk haar website!
Je eigen salon openen? Lees hier hoe dat werkt.

×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?