“Toen ik naar Nederland kwam begon ik met niks.” – Chiara

“Toen ik naar Nederland kwam begon ik met niks.” – Chiara

Vanaf het prachtige eiland Curaçao besloot Chiara naar Nederland te verhuizen en hier haar business op te bouwen. In een nieuw land, zonder klanten. Inmiddels heeft een goedlopende business en een prachtige eigen salon in hartje Rotterdam. Hoe heeft zij haar salon ingericht en wat is haar advies voor anderen in de business? Lees gauw verder!

Hey Chiara! Vertel, wat doe jij precies?
Ik ben wenkbrauwstyliste. Ik doe van alles omtrent wenkbrauwen, maar de basis is epileren met touw en semipermanente wenkbrauwen. Een vriendin van mij vertelde me ooit dat ze bij iemand was geweest die epileerde met touw en dat vond ik super interessant. Er was maar een iemand die dat deed op Curaçao, dus toen wilde ik dat ook doen.

Vanaf mijn 17e tot mijn 20e werkte ik voor mezelf op curaçao als make-up artist en daarnaast wenkbrauwstylist. In curaçao deed ik make-up voor losse klanten, maar hier is het anders. Daar heb je soms meerdere keren per week afspraken met dezelfde losse klanten, maar hier komen klanten niet zo vaak. Als je in Nederland carrière wilt maken in de make-upwereld moet je echt voor tijdschriften o.i.d. gaan werken. Daarom heb ik me hier meer gefocust op wenkbrauwen. 

Hoe lang werk je al in de beauty industrie?
Nu al 6 jaar. Op mijn veertiende begon ik al een obsessie met make-up te krijgen. Toen ik zeventien was ging ik in een make-up winkel werken. Daar kon ik eindelijk echt make-up op andere mensen doen. Toen realiseerde ik me dat ik er geld mee kon verdienen, dus ik dacht: laat ik hier gewoon voor gaan. Daarna ben ik voor mezelf begonnen. 

chiara salon studio
Chaira Studios

Hoe voelt het om nu saloneigenaar te zijn?
Ik hou ervan! Ik vind het fijn omdat ik alles zelf kan bepalen. Ik bepaal hoe mijn salon eruit ziet, ik bepaal hoe ik werk in mijn salon, ik bepaal mijn prijzen en met welke merken ik werk. 

Wat doe je anders sinds je een eigen salon hebt?
Ten eerste het decor, maar ook de muziek die gedraaid wordt in de salon. Maar verder niet echt veel andere dingen, omdat ik alleen maar een stoel heb gehuurd in een andere salon. Toen kon ik al lekker mijn eigen ding doen.

Wat was de sfeer die je wilde creëren in je salon?
Ik wil dat mijn klanten rust voelen. Ik denk dat iedere saloneigenaar dat wel wil, dat je klant vanaf het begin de zekerheid voelt dat het goed komt. Zeker als je permanent make-up doet. De muziek is daarvoor ook heel belangrijk, meestal speel ik relaxte lijsten zoals “coffeehouse” op Spotify.

Hoe heb je het ontwerpen van je salon aangepakt?
Ik had een moodboard gemaakt met alles wat ik wilde erop. Ik wilde een soort luxe, artdeco-achtige stijl maken. Mijn huidige salon is het resultaat. Het is wel iets ander geworden dan ik in eerste instantie had bedacht, maar ik ben super tevreden.

Ik kon niet direct alles vinden wat ik wilde, het duurde echt even voordat ik alles had. Nu is het denk ik wel af!

salon studio chiara
Chiara Studios

Hoe vond je het om je eigen salon te ontwerpen?
Ik vond het heel leuk. Ik heb mijn best gedaan om alles bij elkaar te laten passen, zoals mijn salon interieur en mijn website. Dat duurde even, maar dat is nu denk ik wel gelukt. Ik krijg vaak van klanten te horen dat alles klopt, dus dat vind ik wel fijn! 

Heb je advies voor anderen die hun eigen salon gaat ontwerpen?
Ja, ik had zelf in het begin dat ik dezelfde vibe wil creëren als ik thuis heb, maar dat werkt niet. Mijn advies: maak van je salon je salon en denk aan je merk. Laat wat je thuis hebt qua inrichting los, en maak iets geheel nieuws.

En heb je nog advies voor anderen die een eigen salon willen openen?
Als je het heel graag wilt, al lijkt het onmogelijk, moet je de stap soms gewoon nemen. Toen ik in Nederland kwam leek het ook onmogelijk, mensen zeiden zelfs dat ik het niet moest doen, maar ik wilde dit gewoon. En niks is makkelijk in het begin, vooral als het onbekend is. Soms moet je gewoon de stap nemen en het gaandeweg uitzoeken.

Mijn belangrijkste advies: begin klein, je moet niet te veel willen. Toen ik voor het eerst in Nederland begon had ik helemaal niks, maar door klein te beginnen en rustig op te bouwen, heb ik een goedlopende salon opgebouwd. Begin met een aantal behandelingen, ga experimenteren, kijk wat je klanten willen en wat voor jou werkt. Vanaf daar kun je je bedrijf opbouwen. 

Wil je meer weten over Chiara? Bezoek haar website!
Ook je eigen salon openen? Bekijk hier hoe dat werkt.

×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?