“Mijn klanten komen voor een rustmomentje, daarom ben ik voor deze stijl gegaan.” – Natalia

“Mijn klanten komen voor een rustmomentje, daarom ben ik voor deze stijl gegaan.” – Natalia

Al jarenlang werkt Natalia voor zichzelf, maar na jarenlang een stoel huren vond ze dat het tijd werd voor een eigen plek. Ze had een duidelijke visie over haar salon en dat zie je terug in het mooie interieur. Haar strakke salon is tot in de puntjes uitgewerkt en past goed bij haar eigen persoonlijkheid. Hoe pakte ze het ontwerpen van haar salon aan? Lees gauw verder!

Hey Natalia! Vertel, wat doe je precies?
Ik ben al 27 jaar kapster en doe dit nog steeds met ontzettend veel plezier. Ik hou ervan om creatief bezig te zijn en om mensen tevreden te maken. Dat is echt waar ik het voor doe, mensen mooi en blij maken zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen. 

Ik heb heel lang in Oekraïne gewerkt en daarna 2 jaar in Antwerpen. Nu werk ik alweer 10 jaar in Nederland. Elk land is verschillend, ook in het kappersvak. In ieder land zijn weer andere tradities en hebben mensen een andere smaak. Ik vind het ook leuk dat ik mijn klanten iets kan bieden van mijn eigen cultuur.

Wilde je dit altijd al doen?
Ja, ik denk het wel. Zeker vanaf het moment dat ik ging puberen wel. Toen kwamen vriendinnen al vaak langs om hun haren te laten toen. Daarna ben ik dus de opleiding gaan doen. Ik heb er nooit spijt van gehad, het ging eigenlijk meteen erg goed en het voelde natuurlijk aan! Nog steeds heb ik echt een passie voor het vak. 

Waarom kiezen mensen voor jou?
Mensen kiezen voor mijn persoonlijke twist. Ik luister naar ze, ik denk met ze mee. Ik stel altijd goede vragen om ze écht te begrijpen, zodat ze uiteindelijk met het gewenste resultaat naar huis gaan.

Salon Haarconcept

Waarom heb je de keuze gemaakt om een eigen salon te openen?
Voor mij is het niet zo dat ik me in mijn eigen salon heel anders gedraag, want ik heb uiteindelijk in elke salon een sterke focus gehad op mijn werk, mijn klanten en mijn eigen principes. Daarin merk ik dus weinig verschil in mijn eigen salon. Wat wél echt een verschil is, is dat ik veel meer vrijheid heb in mijn eigen salon. Ik kan zelf bepalen welke producten ik gebruik en wat ik naar mijn klanten uitstraal. Ik kan nu voor het eerst echt mijn eigen naam als merk opzetten, dat vind ik heel fijn.

Doe je veel dingen anders sinds je een eigen salon hebt?
Nee, eigenlijk niet, omdat ik altijd al sterk de focus op mijn klant heb gehad. Ook toen ik in loondienst was nam ik de verantwoordelijkheid voor hoe ik met mijn klanten omging. Ik heb daar gewoon sterke overtuigingen over. 

Het enige waar ik in andere salons altijd een gesprek over moest hebben waren mijn pauzes, haha! Ik neem namelijk eigenlijk nooit pauze, ik ben gewend om de hele dag lekker door te werken, maar eigenlijk is dat verplicht. Nu ik voor mezelf werk doe ik dat lekker op mijn eigen manier. Wel probeer ik wat vaker een vrije dag te nemen en op vakantie te gaan. Ik moet gewoon een goede balans vinden tussen werk en vrije tijd! 

Wat is de stijl die je wilde creëren in je salon?
Ik ben sowieso erg milieubewust, dus daar heb ik veel keuzes in mijn salon op gebaseerd. Daarom heb ik bijvoorbeeld gekozen voor het merk Natulique. Ik voel me erg schuldig als ik chemicaliën door het putje laat lopen, dat brengt echt veel schade aan aan de natuur. Daarom let ik daar goed op. 

Mensen komen hier voor een rustmomentje. Dat wil ik ze bieden, daarom ben ik voor een minimalistische stijl gegaan. Gezellig, maar niet te druk. Als je een minimaal ingerichte salon hebt geeft dat rust, zowel aan je klant als aan jezelf. 

De basis van deze salon was al vrij industrieel. Dat vind ik mooi, maar daarom heb ik bijvoorbeeld wel gekozen voor wat warmere lampen en wat meer natuurlijkere tinten, zodat het wel een gezellige uitstraling heeft. Ook het barretje geeft een gezellig gevoel! 

Salon Haarconcept

Hoe heb je het ontwerpen van je interieur aangepakt?
Gelukkig heeft mijn man wel verstand van interieurbouw, dus veel dingen waren zijn idee. Hij kent mij natuurlijk goed, dus hij weet wat ik mooi vind. 

Het ontwerp van de salon hebben we stap voor stap aangepakt. Eerst heb ik producten uitgekozen, daarna op basis daarvan de kleur van mijn logo. Op basis daarvan ben ik de salon gaan inrichten. Zo is alles met elkaar verbonden! 

Was het belangrijk voor jou dat je je eigen ruimte kon inrichten?
Dat vond ik zeker belangrijk. Het is mijn werkomgeving, ik wil me hier ook prettig voelen en hier lekker kunnen werken! Gelukkig is dat gelukt, mijn klanten zeggen ook allemaal: Dit ben jij!

Wat is je favoriete onderdeel aan je interieur?
Mijn favoriete onderdeel is de bar! Ik zit daar zelf enorm graag en ook mijn klanten vinden het leuk. Sommige klanten willen werken tijdens een behandeling, dan gaan ze daar lekker zitten. Het is echt een gezellig hoekje geworden. 

Heb je advies voor anderen die hun eigen salon gaan inrichten?
Volg je intuïtie en je gevoel Denk na over waar jij voor wilt staan en wat je wilt bieden, en laat dat zien in je salon ontwerp. Kies je eigen stijl en volg je hart! 

En heb je misschien nog wat businessadvies voor mensen die voor zichzelf willen beginnen?
Ik zeg altijd: liever spijt dat het niet is gelukt, dan spijt dat je het nooit hebt geprobeerd. Volg je dromen, het is nooit te laat! Tegenwoordig zijn er veel hulpmiddelen die jou kunnen helpen. Zolang je je hart volgt en gelooft in wat je doet, dan komt het goed.

×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?