Interview met Skye en Sufyan: van beste vrienden tot saloneigenaren.

Interview met Skye en Sufyan: van beste vrienden tot saloneigenaren.

Beste vrienden, al jaren collega’s en nu samen de eigenaar van een salon in Amsterdam. Ik heb het natuurlijk over haarstylisten Skye en Sufyan die onlangs samen de deuren hebben geopend van hun prachtige nieuwe salon. Allebei onder hun eigen naam, dat wel! Waarom hebben zij de overstap gemaakt van stoelhuur naar een eigen salon, en waarom bij The Gallery? Lees gauw verder! 

Hey Skye en Sufyan. Jullie zijn natuurlijk allebei haarstylisten. Hoe lang doen jullie dat al?
Sufyan: Al tien jaar denk ik, toch Skye?

Skye: Ja, eerst waren we nog echt junior. Maar op professioneel niveau doen we al 10 jaar haar. Ik ben trouwens het meest gespecialiseerd in kleur! 
Sufyan: Yes, ik begon zelf met een specialisme in knippen en Skye in kleuren. Nu doen we allebei beiden.

Skye: En nu hebben we allebei evenveel liefde voor beide vakken! 

Waarom hebben jullie je gespecialiseerd in een van de twee?
Skye: Waar wij hiervoor werkten moest je een van de twee kiezen, zodat je daarna echt aan de slag kon als specialist. Maar uiteindelijk zijn we verder ontwikkeld en konden we openstaan voor meerdere dingen. Ik doe nu zelf bijvoorbeeld ook weleens make-up! 

Oh leuk! Ben je nu dus professioneel make-up artiest en haarstylist?
Skye: Nog niet. De make-up is nu nog een bij-dingetje. Nu ik mijn eigen plek heb wil ik er wel meer mee gaan doen. 

Sufyan: Ze is in ieder geval heel goed! 

Salon Sufyan al Sairani & Skye Moretti

Nu hebben jullie een eigen salon, maar wat deden jullie hiervoor? 
Skye: We werkten eerst lange tijd in loondienst. Sinds anderhalf jaar zijn we zelfstandig ondernemer, eerst in de vorm van stoelhuur en nu eindelijk een eigen plek! 

Waarom de keuze om toch voor een eigen salon te gaan?
Sufyan: Je bent natuurlijk wel je eigen baas als je een stoel huurt. Maar toch merk je dat je dan echt alleen een stoel huurt. Je kunt er verder niet je eigen salon en vibe van maken. Daar waren we enorm aan toe, dus dit was een logische stap. 

Skye: Je hebt een bepaald karakter en wanneer je een grotere klantenkring opbouwt wordt het ook steeds belangrijker om in een plek te werken die bij je eigen karakter past. Na een tijdje merken klanten dat een bepaalde ruimte eigenlijk niet helemaal ‘jou’ is. Daarom is het fijn dat we nu helemaal een eigen plek hebben. 

Hoe voelt het nu om jullie eigen salon te hebben?
Skye: Het voelt als mijn tweede thuis. Ik kwam vroeger altijd al op tijd op mijn werk, maar nu ben ik er altijd nóg vroeger om elke keer even de puntjes op de i te zetten. Ik kom nu met veel meer plezier naar mijn werk. 

Ik wist vanaf dat ik klein was al dat ik niet voor een baas wilde werken. Toen wij uiteindelijk een stoel gingen huren viel er al een last van mijn schouders, maar na een tijdje merkte dat ik toch echt behoefte had aan volledige zelfstandigheid.

Nu kunnen we komen en gaan wanneer we willen en zitten we niet vast aan vaste dagen. Natuurlijk vind ik het ook heel fijn dat ik dit samen met Sufyan kan doen.

Salon Sufyan al Sairani & Skye Moretti

Wilden jullie altijd al samen iets beginnen?
Skye: Haha, ik heb een aantal maanden Sufyan helemaal moe gemaakt omdat ik zo graag samen iets wilde openen. Ik heb hem gewoon een beetje gebrainwasht haha! 

Zijn er dingen die jullie anders doen sinds jullie een eigen plek hebben?
Skye: Alles! 

Sufyan: Je bent veel verantwoordelijker. Het is je eigen kindje, dus je wilt er goed voor zorgen, het goed schoonmaken, zodat je mensen hier met volle trots kunt verwelkomen. Dat is wel heel anders als je in iemand anders’ salon werkt. 

Skye: Ineens ben je veel meer bezig met de kleine details. Je wilt kwaliteit leveren en alles helemaal je eigen maken. Gelukkig vindt iedereen die hier komt de salon echt top! 

Jullie hebben een enorm mooie salon ingericht. Hebben jullie dat samen gedaan?
Skye: haha, samen betaald, maar Sufyan heeft het bijna helemaal ingericht.
 
Sufyan: Skye was op vakantie, dus ik had vrij spel! Gelukkig is het geweldig geworden en is Skye er ook blij mee. 

Skye: Sufyan heeft een goed oog voor detail, dus het was wel fijn dat hij dit kon doen. Hij had er een duidelijk idee over, dat maakte het nog makkelijker. Natuurlijk ging alles in overleg, maar uiteindelijk liet ik de meeste dingen wel aan hem over. Ik mocht gelukkig de koffiekopjes uitkiezen! 

Hoe hebben jullie het inrichten van jullie salon aangepakt?
Sufyan: Het was al een supermooie, strakke ruimte. Ik wist meteen: we moeten hier niet veel te veel in zetten, dan lijkt het al snel te klein. Ik wist ook al dat ik het strak wilde hebben, niet te veel tierelantijntjes. Ik wilde dat als mensen hier binnen komen, het meteen aanvoelt als een moderne ruimte. Op basis van deze ideeën ben ik gewoon spullen gaan inkopen. 

Het inkopen van meubels is ook best gek, want je koopt allemaal dingen waarvan je denkt dat het leuk gaat staan, maar uiteindelijk weet je helemaal niet of het wel leuk staat. 

Skye: Ja, je moet het proberen te visualiseren voordat je het in je salon zet. Gelukkig heeft hij het goed gedaan!

Was het belangrijk voor jullie dat jullie je eigen salon konden inrichten?
Sufyan: Ja zeker. Ik bedoel, hoe vaak ben je in je leven op werk? Je bent hier meer dan thuis. Je wilt daarom dat het een ruimte is die voor jezelf echt fijn aanvoelt. 

Skye: Daarom voelt het ook als mijn tweede thuis. 

Salon Sufyan al Sairani & Skye Moretti

Wat is jullie advies aan anderen die hun eigen salon gaan inrichten?
Sufyan: Do whatever makes you feel good. Als jij in een regenboogkleurige salon wilt werken, do it. 

Skye: Inderdaad. Laat vooral je karakter zien! Als je niet zo goed weet wat je mooi vindt, ga dan eerst op onderzoek uit en kijk wat het beste bij jou past. 

Wat zijn jullie uiteindelijke dromen?
Skye: We hebben altijd gedacht dat we een salon aan de straat zouden openen, maar toen bestond dit concept nog niet. Voor nu zijn we echt heel blij dat we hier zitten. We zijn hier zelfstandig en maken onze eigen keuzes, maar als er iets kapot gaat hoeven we dat niet zelf te regelen. Het is gewoon makkelijk! Wie weet wat we in de toekomst gaan doen? 

Sufyan: Precies. We zijn heel dankbaar voor alle hulp die we vanuit The Gallery krijgen. Vooral als startende ondernemers is het enorm fijn dat we niet alles helemaal in ons eentje hoeven te doen. 

Wat is jullie advies voor mensen die graag willen gaan ondernemen in deze branche?
Skye: Als het goed voelt, als je genoeg klanten hebt opgebouwd, en je er goed over na hebt gedacht, ga er dan gewoon voor. Als je het nu al lekker druk hebt zal het echt wel goed komen in je eigen salon.

Sufyan: Ik denk dat het heel erg verschilt per persoon of je wel of niet geschikt bent om zelfstandige te zijn. Wij zijn allebei enorm koppig en zijn daarom echt niet geschikt om in loondienst te werken, terwijl dat voor anderen juist het beste werkt. Daarom denk ik dat je jezelf altijd moet afvragen: “Ben ik echt geschikt om voor mezelf te werken?” Is dat wel zo? Volg dan het advies van Skye!

Meer weten of Sufyan en Skye? Volg ze op Instagram! Klik hier voor Skye en hier voor Sufyan.
Ook een eigen salon? Bekijk hier hoe dat werkt!

×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?