Ferry: Van de kunstacademie tot saloneigenaar

Ferry: Van de kunstacademie tot saloneigenaar

Van de Van de kunstacademie rolde hij zo het kappersvak in. Ferry is een creator in hart en  nieren. Het liefste is hij de hele dag aan het creëren, of het nu een kapsel, een gezicht  of een schildersdoek is. Na jarenlang een salon aan de straat te hebben gehad koos hij  toch weer voor stoelhuur, en sinds maart 2020 heeft hij zijn eigen salon bij The Gallery. Waarom koos hij voor een privésalon studio in plaats van een salon aan de  straat? Lees gauw verder om zijn hele verhaal te horen! 

Wat doe je precies voor werk? En hoe ben je daarmee begonnen?
Ik ben kapper en visagist! Ik ben al 20 jaar werkzaam als kapper, waar ik trouwens  echt per ongeluk in ben gerold. Nu ben ik inmiddels bijna klaar met een 4-jarige  opleiding in visagie. Hierdoor is mijn carrière de afgelopen jaren echt gaan groeien.  Bij de opleiding die ik doe word je meteen in de branche opgenomen, waardoor je een  aardig netwerk kunt opbouwen. Ik ben blij dat ik die twee branches zo goed met  elkaar kan combineren! 

Klinkt goed! Hoe ben je in die kapperswereld gerold?
Ik ben al van jongs af aan visueel ingesteld en houd ervan te tekenen, schilderen,  fotograferen en dingen met mijn handen te maken. Ik heb qua werk verschillende  dingen gedaan na de kunstacademie, en dit komt nu steeds meer bij elkaar in mijn huidige werk. Ik vind dat kappers ook een soort vormgevers zijn. Je schedel is een  vorm, waar omheen je een kapsel ontwerpt!  

Toen ik vroeger zelf naar de kapper ging merkte ik dat er weinig andere kappers zijn  die een soortgelijke visie hadden. Toch werd ik klant bij een salon die wel oog had  voor de vormgeving, en kreeg daar de kans om te gaan werken. En daar had ik vrij  snel een klantenkring kunnen opbouwen en kunnen leren, en kwam erachter dat ik  zelfstandig wilde gaan werken. Zo is het allemaal begonnen!

Salon Fergezichen

Nu heb je een eigen salon, waarom heb je die keuze gemaakt?
Omdat ik verschillende dingen doe is het voor mij heel fijn dat ik flexibel kan zijn.  Mijn salon geeft me veel vrijheid. Ik ben hier gemiddeld vier dagen per week, maar  soms ook vaker of minder vaak. Dat ik gewoon kan komen wanneer ik wil werkt voor  mij perfect. Ik vind het heerlijk dat ik mijn eigen ding kan doen.  

Ik heb alles gedaan; ik heb in loondienst gewerkt, een stoel gehuurd en zelfs vijf jaar  een eigen street-front salon gehad. Zelfstandige zijn werkt voor mij sowieso een stuk  beter dan in loondienst, ik ben een vrij persoon en wil mijn eigen ding kunnen doen.  

Stoelhuur was een goede tussenstap, maar dan kon ik niet elke dag in en uit lopen, dan  werk je meestal namelijk met vaste dagen. Dat was dus ook niet ideaal.  

Ik vond het hebben van een salon aan de straat leuk, maar ik vond het niet prettig dat  ik aan een huurcontract van vijf jaar vast zat. Ik wil flexibel kunnen zijn en niet de  druk voelen van een lange huurperiode waarin je omzet moét maken. Uiteindelijk ben  ik bij The Gallery terecht gekomen en dit concept werkt voor mij perfect. Precies de  flexibiliteit die ik nodig heb. Ik werk graag alleen, maar ik ben enorm dol op andere mensen. Daarom ben ik zo blij dat ik hier een eigen plek heb, terwijl ik wel veel in  contact kan zijn met de andere saloneigenaren

Wat is je toekomstdroom? 
Mijn ultieme droom? Uiteindelijk zou ik heel graag de tijd en ruimte willen hebben  om autonome projecten te doen. Het liefst heb ik dan een plek waar ik kan schilderen,  haar kan doen, visagie kan doen, alles! Dat vergt echter ook veel investeringen, dus ik  ben blij dat ik voor nu een plek heb waar ik mijn ding kan doen, kan groeien en waar  ik op mijn eigen tempo naar mijn ultieme droom toe kan werken. 

Meer weten over Ferry? Volg hem op Instagram!
Ook je eeigen salon? Lees hier hoe dat werkt.

×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?