Met deze 6 makkelijke & low-budget tips haal jij binnen no-time nieuwe klanten binnen.

Met deze 6 makkelijke & low-budget tips haal jij binnen no-time nieuwe klanten binnen.

Of je nu haar, nagels, waxen of wenkbrauwen doet, je hebt één ding gemeen met alle andere salons: je hebt klanten nodig. Als je net begint kan het zeker een struggle zijn om een gezonde klantenkring op te bouwen, maar ook verder gevorderde salons lopen soms ineens tegen een blokkade aan. Ineens loopt even niet zo lekker en komen er weinig nieuwe klanten binnen. Langzaam begint de paniek je te bekruipen: hoe ga ik nieuwe klanten regelen zonder hier grote bedragen tegenaan te gooien? Help! 

Geen paniek, er zijn genoeg manieren om nieuwe klanten binnen te halen, waar je niet direct veel geld aan hoeft uit te geven. Blijf lezen om onze 6 low-budget tips om klanten aan te trekken te lezen! 

1. Gebruik je klanten als ambassadeurs 
Wie zijn jouw beste reclame? Juist: tevreden klanten. Mond-tot-mondreclame is al een van de beste vormen van reclame voor jouw salon en op deze manier kun je dat extra stimuleren.

Hoe werkt dit? Je kunt je klanten bijvoorbeeld aanbieden om een x percentage aan korting te geven bij elke nieuwe klant die zij aanbrengen. Zo is het een win-win situatie voor jullie allebei. Je zou je zelfs een eigen code kunnen geven, waarmee je makkelijk herkent via welke ambassadeur je nieuwe klanten binnenkomen.

2. Zet influencers in
Het inzetten van influencers is een van de meest populaire manieren van online marketing van dit moment. Dat is niet zonder reden, het werkt namelijk in veel gevallen ontzettend goed. Zeker onder de wat kleinere influencers is het promoten beautybehandelingen in ruil voor gratis behandelingen ontzettend populair. Iets waar jij dus goed op kunt inspelen. 

Om influencer-marketing voor jouw salon in te zetten, zul je eerst op zoek moeten gaan naar passende influencers. Waar moet je dan op letten? Ten eerste moeten de influencers duidelijk de juiste niche aantrekken. Een influencer die zich alleen maar bezig houdt met voetbal zal waarschijnlijk niet helemaal een passende doelgroep hebben, maar een influencer die vooral gefocust is op beauty en mode zal voor een beauty- of haarsalon waarschijnlijk het perfecte publiek aantrekken. 

En dan? Probeer eens contact op te nemen met de persoon in kwestie. Vaak is een simpel berichtje via social media al genoeg, behalve als zij werken met een management. Leg in je berichtje uit wat je doet en wat jouw aanbod is. Veel wat kleinere influencers vinden het enorm leuk om een gratis behandeling te krijgen en deze te promoten via hun social media. 

Tip: Kies dus niet voor influencers met +50.000 volgers, zij werken al gauw met een management en vragen vaak geld voor zulke samenwerkingen. Bij influencers met 5.000-50.000 volgers heb je het meeste kans! 

3. Wees actief op social media 
Social media is gratis en enorm belangrijk om je naamsbekendheid te vergroten en zo indirect nieuwe klanten aan te trekken. Je kunt het beste zelf beoordelen hoe vaak je iets wil posten. Het verschilt per salon namelijk ook hoeveel waardevolle content je überhaupt kunt maken. Het belangrijkste is dat je altijd consistent blijft posten. Kies je dus voor drie keer in de week? Doe dat dan ook altijd, het liefst zelfs op vaste dagen. 

Verder is het op social media van belang dat je zowel content op de feed als in de story’s plaatst. Zo mist niemand je! 

4. Organiseer win-acties en kortings-acties 
Wil je je social media graag een boost geven? Dan zou je kunnen overwegen om een keer een win-actie te verloten via jouw social media. Op deze manier kun je veel nieuwe volgers genereren die uiteindelijk ook tot nieuwe klanten zouden kunnen leiden. 

Ook kortingsacties doen het goed, bijvoorbeeld door deze alleen voor nieuwe klanten te laten gelden. Ook deze kun je promoten via social media. 

6. Start met online adverteren
Verder kun je natuurlijk nog kiezen om online te adverteren via verschillende netwerken. Advertentienetwerken zoals Google en Facebook helpen je om specifiek te targetten op jouw doelgroep. Zo bereik je dus makkelijk de mensen die je wilt bereiken! En: het hoeft helemaal niet enorm duur te zijn. Vanaf € 5 euro per dag kun je al heel ver komen. 

Facebook en Google hebben bijvoorbeeld relatief makkelijke adverteerders-systemen opgezet. Het kost wat tijd om het systeem te leren kennen, maar er zijn genoeg tutorials en cursussen die jou daarbij kunnen helpen. 

×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?