Van lerares op de universiteit naar saloneigenaar.

Van lerares op de universiteit naar saloneigenaar.


Na jaren gewerkt te hebben als lerares en onderzoeker op een universiteit, besloot Farnoosh haar dromen na te jagen. Ze volgde haar hart, liet de universiteit achter zich, en opende haar eigen salon: Opia Glam Bar. Wij waren natuurlijk enorm benieuwd hoe ze het heeft aangedurfd om die grote nieuwe stap te nemen en haar leven compleet om te gooien. 

Wat doe je nu voor werk en hoe ben je in het vak gekomen?
Ik ben schoonheidsspecialist en doe nagels, wenkbrauwen, wimpers, permanente make-up en normale make-up! 

Ik werkte hiervoor als leraar en onderzoeker in de biotechnologie op een universiteit. Mijn hart lag altijd al bij kunst en mode, dus uiteindelijk besloot ik om mijn hart een dromen te volgen. Toen heb ik eindelijk van mijn hobby mijn werk gemaakt. Mijn liefde voor lesgeven zet ik nu nog steeds in, door mijn kennis over make-up aan andere vrouwen te leren. 

Waarom ben je direct voor een eigen salon gegaan?
Ik wilde heel graag mijn eigen bedrijf hebben. Ik heb een klein kind, dus het is fijn dat ik de flexibiliteit heb om te komen en gaan wanneer ik wil. Saloneigenaar zijn is heel anders dan les geven. Het heeft zijn eigen uitdagingen, maar het is veel minder stressvol. Wat ik vooral fijn vind, is de directe voldoening die je krijgt in de salon wanneer je een klant blij maakt.

Het gaat voor mij niet om het geld. Dan had ik namelijk net zo goed lerares op de universiteit kunnen blijven, dat verdient goed. Het gaat mij om het blij maken van klanten en het doen wat ik leuk vind. Ik ben op mijn allergelukkigst als ik allerlei verschillende behandelingen mag doen, die afwisseling vind ik heerlijk. 

Salon Opia Glam Bar

Wat vind je het fijnst aan saloneigenaar zijn?
Dat mijn salon helemaal ‘mij’ is. Mijn zoontje, Valentino, is geboren op de dag dat we hier openden. Het voelt daardoor alsof mijn salon mijn tweede kindje is. Alles wat je hier ziet, representeert mij. De kleuren van de salon, de drankjes die ik serveer, alles.

Wat ik heel fijn vind aan een salon bij The Gallery is dat je het gevoel hebt van een community, maar dat wel je eigen privéstudio hebt. Je hebt dan toch een soort collega’s. Je maakt vrienden, je krijgt tips van andere saloneigenaren, maar je kunt je wel terugtrekken in je eigen salon.

Wat is de stijl die je wilde creëren in je salon? Welk gevoel hoop je hiermee te creëren bij je klanten?
Ik wil dat mijn klanten kunnen genieten in mijn salon. Ze komen hier voor zichzelf dus ik wil dat ze kunnen relaxen. Dankzij mijn werkervaring hiervoor kan ik op een hoog level gesprekken voeren met mijn klanten, het zijn altijd een soort therapiesessies. De energie in mijn studio is altijd heel erg fijn. 

Vooral de kleuren waren belangrijk in mijn salon. Kleuren spreken, ze kunnen je stress geven, of je laten je relaxen. Daarom vond ik belangrijk dat het kleurrijk, maar niet stressvol was. 

Heb je een advies voor anderen die hun eigen salon willen openen?
Ga ervoor. Als je een frisse start nodig hebt, net zoals ik dat nodig had, ga er dan gewoon voor. Kom los van je standaard gewoontepatroon en gooi je leven om. Als je het niet doet, blijf je voor altijd stil staan op dezelfde plek. 

Wil jij ook je eigen salon openen? Lees hier hoe dat werkt!

×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?