Selam: “Ik ben zó blij dat ik deze keuze heb gemaakt.”

Selam: “Ik ben zó blij dat ik deze keuze heb gemaakt.”

Van huismama naar (getalenteerd!) permanente make-up artiest én saloneigenaar. Selam heeft grote stappen gezet in het afgelopen jaar en zij verwelkomde ons deze week in haar gloednieuwe salon. In haar salon serveert zij jou een heerlijke mocktail en vertelt ze vol trots over haar nieuw gevonden passie. Nog geen jaar geleden had zij nog nooit gehoord van microbladen, nu is ze saloneigenaar. Hoe? Wij vroegen haar de oren van het hoofd! 

Hey Selam! Wat doe jij precies in je salon?
Ik heb een beautysalon en ben voornamelijk gefocust op semi-permanente make-up. Ik plaats ombré brows, dat zijn powderbrows maar dan met een ombré effect. Daarnaast bied ik microbladen aan. Ook bied ik nog een aantal andere behandelingen aan zoals een lashlift, wenkbrauwlift, het verven van de wenkbrauwen en harsen!

Waarom kiezen mensen voor jou als specialist?
Ik vind het fijn als men voor mij kiest omdat ik perfectionistisch ben en daardoor altijd voor het perfecte resultaat ga! Ik kijk goed naar wat de klant wil en luister naar hun vorige ervaringen. Daarnaast ben ik echt een optimist en een enthousiast persoon. Mensen komen hier hoop ik ook voor de vibe die ik breng in de salon en voor wie ik ben.

Verder vind ik de nazorg enorm belangrijk. Ik probeer altijd een extra stukje service te geven. Ik leg alles over de nazorg altijd goed uit, en neem ook een paar dagen na de behandeling nog contact op met mijn klanten. 

Hoe ben je in dit vak gekomen?
Dat is eigenlijk een heel grappig verhaal. Nadat ik een tijdje niet had gewerkt om voor ons kindje te gaan zorgen, ben ik in een aantal strandtenten gaan werken. Daar had ik het enorm naar mijn zin, ik kon daar op de motor heen en ik was de hele dag aan het strand. Heerlijk! Maar ja, toen kwam corona en kon ik daar niet meer werken. 

Op een avond ging ik wat drinken met vriendinnen, en zij hadden het over microbladen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar mijn interesse was meteen gewekt! Ik ben erover gaan lezen en bekeek wat filmpjes en toen wist ik: hier wil ik wat mee gaan doen. Ik ben toen verschillende opleidingen gaan doen en alles gaan leren over semi-permanente make-up en andere behandelingen.

Wist je toen al meteen dat je een eigen salon wilde gaan openen?
Nee, eigenlijk niet. Ik dacht er eerst aan om gewoon in een salon te gaan werken. Mijn vriend, Joost, zei wel direct: begin je eigen salon. Ik twijfelde hier zelf nog over, maar toen ik tijdens de opleidingen merkte dat ik er talent voor heb, waren mijn twijfels snel weg. Toen wist ik: Ik ga dit serieus aanpakken. Het is heel fijn dat ik nu alles zelf kan bepalen en niet volgens iemand anders’ regels hoef te werken. Ik ben zó blij dat ik deze keuze heb gemaakt.

Wat ik zo fijn vindt, is dat als ik iets wil doen, ik dat gewoon kan doen. Zónder dat ik dat met iemand hoef te overleggen. Als ik de salon in een bepaalde kleur wil verven, dan kan dat. Als ik mocktails wil serveren, dan doe ik dat lekker. Heerlijk! Ik heb een kindje van 2 jaar oud, dus het is ook fijn dat ik mijn tijd zelf kan indelen.

Was het voor jou een childhood-dream om in de beauty-industrie te werken?
Het was niet iets wat ik van jongs af aan wilde, maar ik weet wel al heel lang dat ik dit leuk vind om te doen. Ondanks dat ik vroeger gymnasium advies had, ging ik naar mavo/havo op de middelbare school. Anders dan op het gymnasium, moest je daar een richting kiezen. Ik koos toen voor het schoonheidsspecialisme. Daar leerde ik allerlei dingen zoals haar knippen, visagie en het geven van gezichtsbehandelingen en nog meer. Toen merkte ik al dat ik het enorm leuk vond om te doen. 

Hoe voelt het nu om hier ’s morgens binnen te komen?
Leuk! Het voelt echt als mijn tweede huisje. Helemaal mijn eigen plekje, heerlijk.

Wat is de sfeer die je wilde creëren in je salon?
Ik houd van zwart en wit en een beetje funky kleuren en dat wil ik graag in de salon laten zien. Maar, ik wil ook dat het niet té heftig is. Ik wil dat mensen hier vrolijk worden, maar ook kunnen relaxen.  

Was het belangrijk voor jou dat je de ruimte zelf kon inrichten?
Dat is zeker fijn. Iedereen werkt op zijn eigen manier, dus het is wel fijn dat je het helemaal zelf kunt inrichten. Zo kan ik het precies zo inrichten naar wat voor mij de fijnste inrichting is.

Wat is je favoriete onderdeel aan je interieur?
De glazen, die vind ik zo mooi. Ik serveer daar altijd mocktails in (cocktails zonder alcohol).

Wat leuk dat je mocktails serveert! Wat is de gedachte hier achter?
Ik vind, dat als je komt voor een beautybehandeling, dat het dan als een echt uitje mag voelen. Weinig mensen maken écht met regelmaat tijd voor zichzelf vrij, terwijl het zo leuk is om iets te doen waar je zelf heel blij van wordt. Daar krijg je veel energie van en een gelukkig gevoel. Ook kun je op die manier meer blijdschap en rust ervaren in het leven. 

Dus, met mijn mocktails probeer ik van elke behandeling een feestelijk, blij moment te maken. Elke klant mag zich hier speciaal voelen en met een glamoureus gevoel de deur uit lopen.

Heb je advies voor anderen die hun eigen salon gaan inrichten?
Zeker! Wat mij echt hielp, is om alles op te meten en om met schilderstape af te plakken waar alles komt te staan. Zo heb je een duidelijk overzicht van hoe het eruit komt te zien. Als je het alleen op het oog probeert in te schatten kun je nog wel eens voor verrassingen komen te staan.

En wat is jouw advies voor iemand die een eigen salon wilt gaan openen?
Ik denk dat het belangrijk is om je goed voor te bereiden op het gebied van (online) marketing. Ik heb dat niet uitvoerig gedaan, maar ik denk dat dat me wel had geholpen. Denk bijvoorbeeld alvast na over wat je wilt uitstralen met je interieur en welk gevoel je je klanten wilt geven. Dat kun je dan ook doortrekken in je online marketing en dat kun je alvast voorbereiden. Je kunt bijvoorbeeld content klaar zetten voor een aantal weken of maanden. Ik moet dat nu nog doen en dat kost me veel tijd.

Wil je Selam blijven volgen? Volg haar dan op Instagram!
Ook je eigen salon openen? Lees hier hoe dat werkt.
×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?