Jacintha: “Blijkbaar trekt mijn salon dat soort klanten aan!”

Jacintha: “Blijkbaar trekt mijn salon dat soort klanten aan!”

Na jaren in de beauty te werken vond Jacintha het tijd voor een grote nieuwe stap: een eigen salon! Inmiddels is zij de trotse eigenaresse van salon “Love Your Skin” waar zij samen met werkneemster Cibella al vele klanten blij heeft mogen maken. Het was volgens Jacintha een flinke uitdaging, maar inmiddels staat de telefoon roodgloeiend voor een afspraak in deze salon. Hun geheim? Lees gauw verder!

First things first: Wat doe je voor werk?
Jacintha: Ik ben schoonheidsspecialiste. In de salon doen we voornamelijk gezichtsbehandelingen en pedicures. Daarnaast doet Cibella ook veel massages

Cibella: Ik ben ook allround schoonheidsspecialiste. Ik studeer nu huidtherapie op de hogeschool in Den Haag.

Hoe lang werk je al in deze industrie?
Jacintha: Ik doe het al 17 jaar. Ik vind het heel leuk omdat je verschillende soorten mensen ziet. Je hoort veel leuke verhalen en je kan klanten helpen met een probleem oplossen. Het is heel breed, de een wil meer advies en de ander wil gewoon ontspannen en niks doen. Cibella is nog aan het studeren, maar werkt ook al een paar jaar in deze branche.

Wilde je altijd al in de beauty werken?
Jacintha: Het begon bij mij in de puberteit. Toen ik 12 was kreeg ik een acne explosie. Toen heb ik allerlei dermatologen en ziekenhuizen gezien. Toen ik 15 was werd ik eindelijk doorgestuurd naar een huidtherapeut die me heeft behandeld met fruitzuurpeelings. Daarna was het eindelijk weg. Daar begon bij mij de interesse, ik wilde weten hoe zoiets ontstaat en waarom er zo weinig over bekend is. Daarom ben ik de opleiding gaan doen.

Cibella: Bij mij is de interesse eigenlijk op dezelfde manier ontstaan, ik had ook acne. Ik wil graag weten hoe ik andere mensen kan helpen die met hetzelfde probleem kampen. Ik vind het leuk om mensen te behandelen die het echt nodig hebben, dat geeft mij enorm veel voldoening! 

Salon Love Your Skin
Salon Love Your Skin

Hoe bevalt het om saloneigenaar te zijn?
Jacintha: Ik ben sinds vorig jaar serieus bezig met mijn business, en ik vind het leuk, maar ook uitdagend. Je doet alles zelf, dus het is je eigen verantwoordelijkheid hoe je je klantenkring gaat vergroten. Gelukkig is het de laatste weken echt geëxplodeerd omdat ik meer doe aan mijn positie op Google. Daarnaast helpt Treatwell ook! 

Wat is het grootste voordeel aan het hebben van je eigen salon?
Jacintha: Ik kan zelf bepalen wat ik voor behandelingen kan geven in de salon, dat ik daar vrij in ben. Hiervoor was ik daarin beperkt. Ik wilde altijd graag duo behandelingen geven, en nu kan dat.

Ik kan zelf bepalen welke behandelingen ik aanbied, dat geeft me echt een gevoel van vrijheid. Hiervoor werd ik daarin beperkt, dus ik ben heel blij dat ik dat nu allemaal zelf mag bepalen. Ik huurde een ruimte, waar ik niet alle behandelingen kon/mocht uitvoeren. Daarnaast kon ik daar geen duo-behandelingen doen, terwijl daar wel vraag naar is. Ik ben enorm blij dat ik nu de vrijheid heb om dat allemaal te doen! 

Wat is de sfeer die je in je salon wilde creëren?
Jacintha: Ik wilde een rustgevende en luxe sfeer. Ik heb goed nagedacht over welke kleuren daarbij zouden passen en zo kwam ik uit op oud-roze en wit. Ik ben op Pinterest gaan kijken en zo kwam ik tot de conclusie dat ik roze, wit en grijs een mooie klerencombinatie vindt. Zo kwam ik uit op hoe het er nu uitziet! 

Salon Love Your Skin
Salon Love Your Skin

Wat is jullie geheim? Waarom kiezen mensen voor deze salon?
Jacintha: Klantvriendelijkheid en een positieve sfeer zijn in mijn salon de hoogste prioriteit. Ik wil dat mijn klanten lekker kunnen ontspannen en alles kunnen zeggen. Ik heb gelukkig veel positieve en vrolijke klanten, dus blijkbaar trekt mijn salon dat soort klanten aan! 

Cibella: Als klanten bij mij komen, wil ik dat ze na hun behandeling 10 kilo lichter voelen, even helemaal zorgeloos. Ik wil mensen echt ontspannen laten voelen, daar word ik zelf ook ontspannen van. Ik ben heel rustig en kalm van nature, en mensen die rust zoeken vinden dat meestal bij mij. 

Hoe vond je het om je eigen salon te ontwerpen?
Jacintha; Ik vond het enorm leuk, maar best een uitdaging, omdat je toch moet opletten dat je niet teveel doet. Je kunt er snel in doorslaan. Naast een uitdaging vond ik het ook heel leuk om te doen. Gelukkig stond ik er niet alleen voor, mijn man heeft me ook goed geholpen, hij heeft bijvoorbeeld die bloesemboom bedacht! Daar ben ik helemaal weg van. 

Heb je een advies voor anderen die hun eigen salon willen openen?
Jacintha: Schrijf alles op. Ik heb een ondernemersplan geschreven en dat creëert enorm veel overzicht. Het helpt echt! 

Wil je Jacintha en Cibella blijven volgen? Volg ze op Instagram!

×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?