Interview met Iris: “Ik kan eindelijk gehoor geven aan al mijn inspiratie.”

Interview met Iris: “Ik kan eindelijk gehoor geven aan al mijn inspiratie.”

We stellen je graag voor aan Iris. Iris is haarstyliste, visagiste én eigenaresse van haar eigen salon: Studio The Bubble. Zij koos voor een eigen salon, omdat ze daar helemaal haar eigen ding van kon maken. Van het kleurenpalet tot de posters op de muur, het concept van haar salon is tot in de puntjes uitgewerkt. Hoe heeft zij dit aangepakt? Wij vroegen het haar!

Hey Iris, hoe ben je met dit werk begonnen?
Ik ben er eigenlijk een beetje in gerold. Ik had de opleiding tot schoonheidsspecialist gedaan, maar dat paste net niet bij mij. Ik vond het saai, omdat je niet echt een groot verschil zag na de behandelingen. Ik had denk ik ook gewoon te veel energie ervoor, terwijl je mensen juist wilt laten ontspannen. 

Ik kreeg na de opleiding tot schoonheidsspecialist de kans om de kappersopleiding versneld te doen. Toen dacht ik: “Ik ben nog jong, waarom niet?” Het leek me wel handig om erbij te hebben. Tijdens de opleiding kwam ik voor een stage terecht bij een goede kapper, en daar ben ik echt aangestoken met het kappersvirus. Zij hadden zo veel passie voor het vak, toen dacht ik: “Wauw, wat cool!”. Zo ben ik zelf ook een echte passie voor het vak gaan ontwikkelen. Ik vind met name de wereld buiten de salon heel gaaf, zoals fotoshoots en modeshows.  

Kan je in het kappers en visagisten vak nu wel je energie kwijt?
Ik kan er zeker mijn ei wel in kwijt. Ik merk wel dat ik als werknemer in een salon eigenlijk te weinig prikkels krijg, maar dat loste ik vroeger bijvoorbeeld op om te gaan reizen en daar in een salon te werken. Zo heb ik een jaar in Canada gewerkt, en een jaar in Australië. Daarna heb ik in Parijs visagie geleerd. Ik vermaakte me zelf dus wel, door elke keer weer een sprong in het diepe te doen. 

Toen ik later een gezin had kon dat natuurlijk niet meer zomaar, dus toen ben ik een opleiding gaan doen naast mijn werk. 

Studio The Bubble

Welke opleiding heb je gedaan? Pas je die ook toe in je werk?
Ik heb de Academie Artemis gedaan! Ik pas wat ik daar heb geleerd zeker wel toe in mijn werk, met name in het runnen van mijn eigen bedrijf. Ik vraag me nu wel af of dit me was gelukt zonder die studie. Ik ben in ieder geval heel blij dat ik het heb gedaan! 

Waarom heb je ervoor gekozen om een eigen salon te openen?
Heel gek, maar het liep gewoon zo. Ik werd 40, The Gallery kwam op mijn pad en ik droomde altijd al over mijn eigen salon. Toen dacht ik: ik kan er nu niet meer omheen, het is nu of nooit In mijn leven probeer ik altijd mee te gaan met de flow en dat was hierbij hetzelfde. 

Ik was er gewoon klaar voor om de dingen op mijn eigen manier te gaan doen. Ik heb altijd een hoge werkdruk gevoeld en ik was er wel aan toe om die werkdruk zelf te bepalen. Dat is heel fijn, maar ook wennen hoor!

Wat doe je anders sinds je een eigen salon hebt?
Ik neem veel meer tijd voor mijn klanten. Daarnaast zijn het echt de kleine dingetjes die het verschil maken. Zo doe ik nu bij elke consultatie een gratis hoofdmassage en krijgt elke klant een hete handdoek. In andere salons krijg je zo’n hete handdoek vaak alleen als je een haarmasker doet. Door middel van die kleine beetjes extra service probeer ik me te onderscheiden.

Waar komt de naam van je salon vandaan?
De naam van mijn salon is ‘The Bubble”. Dat is gebaseerd op het concept wat ik heb bedacht, op basis van alles wat ik belangrijk vindt: Ik wil dat als je bij mij komt, je echt even kan ontsnappen aan je drukke leven. Hier kan je even helemaal in de relaxmodus, in je eigen bubbel weg van de drukke stad. Zo is de naam van mijn salon dus tot stand gekomen.

Het past sowieso bij mij, want mijn collega’s zeiden vroeger altijd tegen mij: “Iris zit altijd helemaal in haar eigen bubbel als ze aan het werk is!”

Hoe voelt het om ‘s morgens in je eigen salon binnen te komen?
Dat voelt zó fijn. Ik ben er echt heel blij mee. Het is een enorm fijne plek om tijd in door te brengen.

Vond je het belangrijk dat je de salon zelf kon inrichten?
Dat was zeker belangrijk voor mij, anders had ik wel een stoel gehuurd. Als je het zelf inricht kan je er je eigen sfeer van maken. Daarom vind ik het eigenlijk heel fijn om alleen te werken, zodat ik hier helemaal mijn eigen ding van kon maken. Het is echt een fijn gevoel dat je alles kan doen wat er in je op komt. Je kunt gehoor geven aan al je inspiratie.

Studio The Bubble

Hoe heb je het concept van je salon bedacht?
Het is eigenlijk gewoon een uitwerking van alles wat ik belangrijk vindt. In mijn salon wil ik dat er rust en relaxedheid is en dat er tijd is voor wat er op dat moment nodig is.  En altijd een extra hoofdmassage.

Als ik in zo’n proces zit, ga ik automatisch helemaal openstaan voor wat er op mijn pad komt. Zo kwam ik op een gegeven moment iets tegen in de Vogue living, waarvan ik meteen dacht: ja, dit is het! Dat artikel heette ook nog eens “In je bubbel”, hoe toevallig? Het moest zo zijn! Ze hadden hier geschreven over prikkelloze interieurstijlen met een bepaald kleurenpalet, en dat sprak mij heel erg aan. Ik heb ook goed naar de ruimte gekeken, omdat het een kleine ruimte is, dus het moest ook wel licht en ruimtelijk overkomen.

Wat is de stijl die je wilde creëren in je salon?
Fris en relaxend. Ik wilde eigenlijk zo min mogelijk drukte, maar dat is niet helemaal gelukt. Het is uiteindelijk namelijk toch wel vrij kleurrijk geworden. Mijn persoonlijkheid vraagt gewoon om een beetje kleur!

Wat is je favoriete onderdeel aan je salon?
Dat hoekje bij het raam. Als de zon schijnt, maar ook als het regent, dan zit ik daar echt heerlijk. Niemand die me wat doet dan!

Heb je advies voor anderen die hun eigen salon gaan inrichten?
Ga voor wat jou enthousiast maakt. Schaf dingen aan waarvan je denkt: oh yes, dit wil ik echt in mijn salon hebben! Koop alleen dingen waar jij blije gevoelens van krijgt. Een voorbeeld hoe dat bij mij ging: Ik had eerst plankjes gekocht in de kleur van de vloer omdat ik dacht dat dat mooi was. Toen had ik dat opgehangen en werd ik er helemaal niet blij van. Die heb ik nu vervangen door gekleurde plankjes waar ik wél heel blij van wordt. 

En wat is je algemene advies voor anderen die een eigen salon willen openen
Zet op een rijtje wat jij écht belangrijk vindt. Wat wil jij uitstralen? Schrijf dat op en ga vanaf daar verder! Voor mij is dat bijvoorbeeld rust en creativiteit. Dat is wat ik wil uitstralen! 

×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?