Hoe trek je meer klanten aan via social media?

Hoe trek je meer klanten aan via social media?

Klanten komen niet zomaar uit de lucht vallen, daar moet je wel wat voor doen. De groepsocialmediagebruikers groeit met de dag en vrijwel elke doelgroep is er op te vinden. Daarom is gebruik maken van social media echt geen slecht idee en misschien zelfs essentieel om klanten te werven. Ik hoor je al denken; “Ik doe altijd maar wat” of “Ik heb wel een account aangemaakt, maar ik heb geen idee wat ik ermee moet”, maar daar gaan we vandaag verandering in brengen. Het is belangrijk om een plan te maken die slim en effectief is. Hieronder een aantal kleine tips voor salons die social media willen inzetten om klanten te werven.

Doelgroep

Eerst is het goed om te bedenken wie jouw doelgroep is. Want hoe beter jij je klanten voor ogen hebt, hoe beter je daarop jouw boodschap kan toepassen en de content kan maken die de doelgroep aanspreekt. Maak jij al gebruik van een socialmediakanaal en weet je niet precies wie je doelgroep is? Als je een bedrijfsaccount hebt kun je kijken bij je statistieken. Op die manier kun je er bijvoorbeeld erachter komen welke leeftijd jouw volgers hebben en waar de meeste volgers vandaan komen. Door middel van deze informatie kun je weer verder kijken naar wat voor content je wil maken voor social media. 

Heb jij jouw doelgroep al wel voor ogen? Op basis daarvan zou je een socialmediakanaal kunnen kiezen die past bij die leeftijdscategorie. Facebook wordt het vaakst gebruikt door 20 tot en met 64-jarigen. Instagram heeft een erg brede doelgroep, maar vooral de leeftijdscategorie 15 tot en met 40-jarigen maken gebruik van app. TikTok is niet alleen één van de nieuwere social media, maar ook een met de jongste doelgroep. De grootste groep is namelijk 9 tot en met 19 jaar, ook wel Generatie Z genoemd. 

De Know-Like-Trust factor

Het is belangrijk om in beeld te komen bij potentiële klanten en in beeld te blijven bij je huidige klanten. Dit doe je door de Know-Like-Trust factor toe te passen. Dit is een model wat laat zien waar een volger van jouw pagina door heen gaat om uiteindelijk klant te worden. Het begint bij de kennismaking, vervolgens wordt de interesse gewekt, uiiteindelijk gaat deze volger je vertrouwen. Je bouwt een band met ze op en dat vergroot de kans aanzienlijk dat ze uiteindelijk bij je in de stoel komen zitten. Ga maar bij jezelf na: je gaat pas bij iemand in de stoel zitten als je kennis hebt gemaakt met zowel de persoon als de creaties die een persoon heeft gemaakt. Zo’n band kun je opbouwen door content te maken die interessant en uniek is voor de doelgroep

Unieke content

Nu we het toch over content hebben, laten we het hebben over hoe unieke content maakt. Een post maken is eigenlijk zo gedaan, of dit nou een video, foto of tekstje is. Socialmediagebruikers zijn visueel ingesteld, dus met alleen een beetje tekst kom je er niet. Daarom is het leuk om eens te gaan kijken hoe je een interessante en leuke mix kan maken tussen tekst, beeld, geluid en het belangrijkste in deze tijd: bewegend beeld. Korte video’s zijn tegenwoordig helemaal booming en ook jij kan meedoen aan deze trend. Maak bijvoorbeeld video’s van jouw salon, de producten die je gebruikt, wat jouw salon zo speciaal maakt en maak vooral video’s van hoe jij te werk gaat. Dankzij deze content weten je klanten dat ze je kunnen vertrouwen wanneer ze je salon binnenstappen. 

Adverteren

Je moet er wat voor over hebben en wat geld voor neerleggen, maar ook jij kunt adverteren op sociale media. Het is bovendien de goedkoopste vorm van betaalde promotie. Door middel van advertenties kun je het bereik van je socialmediapagina’s vergroten, doordat jouw post bij de juiste doelgroep terecht komt. Neem bijvoorbeeld een korte promotievideo over jouw salon voor op Instagram. Via advertenties wordt er eigenlijk voor gezorgd dat de video die jij hebt gemaakt terechtkomt in de tijdlijn bij mensen die andere salons bij jou in de buurt volgen. Superhandig en een snelle manier om meer bereik te genereren!

Er zijn dus ontzettend veel manier om nieuwe klanten aan te trekken via social media. Uiteindelijk kun je het beste kijken wat voor jou en jouw salon het beste werkt en waar jij je goed bij voelt. Daarnaast zijn tegenwoordig veel apps die je kunt gebruiken om jouw doel te bereiken zoals de apps; Instagram, Facebook, LinkedIn, WhatsApp en TikTok. Kijk voor jezelf wat werkt en wat jij leuk vindt om te laten zien. 

Altijd al gedroomd van je eigen salon? Lees hier hoe jij saloneigenaar wordt.
Meer leren over social media in de salon? Vind hier 6 socialmediatips die elke saloneigenaar moet weten.

×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?