Feestelijke kerstacties voor jouw salon

Feestelijke kerstacties voor jouw salon

It’s beginning to look a lot like Christmas…, met andere woorden: de drukste tijd van het jaar staat weer voor de deur. Tijd om aan de slag te gaan met kerstacties voor in de salon. Kerstacties zijn een goede en slimme manier meer producten en behandelingen te verkopen én je klanten te laten weten hoe erg je hen waardeert. Hieronder een paar stimulerende acties voor salons om deze feestelijke maand nog feestelijker te maken!

Kerstsfeer 
Stap één is natuurlijk het omtoveren van je salon in een Kerstig Wonderland! Laat je klanten de sfeer van de feestdagen voelen als ze in de salon langs komen. Denk hierbij aan lichtjes, kerstboom(pjes), kerstballen en ander feestelijk interieur. (En vergeet niet je social media ook een feestelijke make-over te geven). Zo komen je klanten al helemaal in de kerstsferen als ze bij jou in de salon zijn! 

Kerstacties in de salon
De decembermaand is een goede maand om meer producten te verkopen. Een actie zoals; ‘Koop 2 producten en krijg er 1 gratis’ is een van de beste verkooptechnieken om dat te bereiken. Deze acties zullen niet alleen de productverkoop laten stijgen, maar het kan ook helpen bij het behouden van nieuwe klanten. Wayne Grund, oprichter en CEO van Surface Hair Care, zegt dat het verkopen van producten voor thuisverzorging in verband ligt met het tevreden houden van klanten. Hieronder een aantal cijfers volgens Wayne: 

  • Slechts 3% van de nieuwe klanten die geen product kopen komen terug
  • Nieuwe klanten die één product kopen hebben gemiddeld een terugkompercentage van 30%
  • Nieuwe klanten die twee producten kopen hebben een terugkompercentage van gemiddeld 60%
  • Nieuwe klanten die drie producten verkopen hebben gemiddeld een terugkompercentage van wel 90%

Daarnaast is deze feestmaand dé tijd om producten in een feestelijke verpakking samen te stellen en te verkopen als cadeautje. Leuk voor je klanten om mee te nemen als kerstcadeautje voor hun geliefden. 

Cadeaubonnen
Een cadeaubon is een mooi cadeau voor jouw klanten om te geven aan familie en vrienden. Daarom is een actie voor een kerstcadeaukaart een goede manier om in de feestmaand extra inkomsten te generen. Als bonus krijg je hiermee ook nog eens nieuwe klanten in je salon! (Leuk feitje: 60% van de klanten die met een cadeaubon betaalt, geeft meer uit dan de totale waarde van de cadeaukaart 

Hoe stimuleer je je klanten om cadeaubonnen bij je te kopen? Je kunt bijvoorbeeld een kerstactie houden waarbij klantenkorting krijgen op hun eigen behandeling, wanneer ze een cadeaubon bij je aanschaffen. Pak de cadeaukaarten feestelijk in door middel van een leuk doosje waar je de bon in stopt, maak het echt een feestje om te geven!

Promoten via social media
Social media spelen een grote rol in het promoten van acties. Probeer in de feestmaand in te haken op te aankomende feestdagen en promoot je speciale kerstacties. Maak ook foto’s van de cadeausetjes of enkele producten die leuk ingepakt zijn en post deze op jouw pagina(‘s). Zo geef je jouw klanten extra inspiratie tijdens hun cadeautjes-tocht. Promoties zoals hierboven zijn perfect voor deze feestelijke maand. Loopt je agenda al vol voor de kerstdagen? Laat dit ook online weten! Je zult zien dat je agenda nog veel sneller volloopt, iedereen wil er ten slotte tip-top uit zien voor de kerstdagen. 

Persoonlijk bericht
Kerst is een mooie tijd om je klanten een persoonlijk bericht te sturen. Door middel van een kerstkaart met een persoonlijk bericht naar je klanten kun je ze laten dat je ze waardeert, én kun je ze eraan herinneren om weer een afspraak bij jouw salon te maken. Dit kan natuurlijk ook per mail en social media, maar in deze tijd waarin we elkaar minder zien is het krijgen van iets persoonlijks extra leuk!

Nieuwe afspraken
Je bent misschien niet bezig met het nieuwe jaar, maar na de kerst staat toch echt het jaar 2022 op ons te wachten. December is een goede maand om nieuwe afspraken in te plannen met jouw klanten. In de maanden januari en februari maken klanten minder snel een afspraak omdat we de feestdagen net achter de rug hebben, waardoor de eerste maanden van het nieuwe jaar vaak erg rustig zijn. Je kunt nieuwe afspraken promoten door een korting te geven voor de eerste maanden van 2022, nadat ze in december bij jou langs zijn geweest. Op die manier is er een kans dat je klant terugkeert in het nieuwe jaar. Handig trucje toch?! Je zou ze er in de twee eerste maanden nog aan kunnen herinneren door middel van een mailtje of via social media. 

Wil je meer weten hoe je inkomsten kan creëren in retail? Lees hier 5 simpele salestechnieken!

×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?