“Bij heel veel werkgevers is geen ruimte voor je eigen mening” – Joy

“Bij heel veel werkgevers is geen ruimte voor je eigen mening” – Joy

Rust en een persoonlijke aanpak, dat is wat Joy haar klanten graag wilde bieden. Na een aantal jaren in loondienst te hebben gewerkt merkte ze dat ze dit niet langer kon bieden in de salon van een ander. Het was tijd voor de volgende stap: een eigen salon! Ondanks dat Joy slechts 25 lentes jong is, durfde ze de stap te maken en is zij inmiddels de trotse eigenaar van salon Hair by Joy! 

Vertel, wat doe jij voor werk in de salon?
Ik ben knip en kleurspecialist. Ik doe voornamelijk kleuren, daar voel ik me het meeste op mijn gemak bij. Dan heb ik alle tijd om iets moois te maken! 

Waarom ben je in dit vak begonnen?
Ik vond het altijd al leuk. Vanaf dat ik jong was verfde ik al mijn moeders haar met een pakje Kruidvat verf. Ik wist op de middelbare school al zeker dat ik kapper wilde worden. Dat viel eerst trouwens nog wel even tegen toen ik eenmaal op de kappersopleiding zat. Je begint dan met watergolven en permanentjes, dat vond ik zó saai! Ik dacht echt dat ik gek werd en ik ging toen heel erg twijfelen. Gelukkig mocht ik kort daarna gaan kleuren en toen heb ik helemaal mijn ding gevonden! 

Waarom heb je de keuze gemaakt om een eigen salon te openen?
Ik wilde wat meer rust voor mijn klanten en voor mezelf. Ik wil mijn eigen ding kunnen doen zonder dat er iemand over mijn schouders mee kijkt. Nu heb ik veel meer vrijheid om zelf beslissingen te maken, zonder dat ik alles hoef te vragen. 

Bij heel veel werkgevers is er geen ruimte voor je eigen mening. Zij weten wat ze willen en daar houdt het op. Daarom vind ik het zo fijn dat ik nu al mijn eigen keuzes kan maken!

Omschrijf je salon eens in een paar woorden?
Kalmte en persoonlijkheid. Dat is wat je kunt verwachten in mijn salon. 

Wat vind je het fijnst aan saloneigenaar zijn?
De rust vind ik heerlijk! Als ik hier binnen kan ik me echt focussen op mijn klanten. Die prikkels van al mijn collega’s om me heen in de salons waar ik hiervoor werkte, vond ik echt te veel. Daarnaast kon ik eigenlijk nooit iets privé bespreken met mijn klant, dan kon iedereen dat horen.Waarom kiezen klanten voor jou?
Omdat ik ze echt persoonlijk behandel. Ik behandel ze niet als nummer, bij mij kunnen ze zich echt thuis voelen. Dat is helemaal afhankelijk van de klant, maar ik wil dat ze zich fijn genoeg voelen om te zeggen wat ze willen zeggen. Of het nu over hun haar gaat over hun thuissituatie, hier mogen ze alles zeggen. 

Wat is de stijl die je wilde creëren in je salon? Welk gevoel hoop je hiermee te creëren bij je klanten?
Ik wilde het rustig houden. Ik houd niet van dat drukke gedoe om je heen. Bij sommige mensen past dat goed, maar mij leidt het juist af. Als je kijkt naar hoe mijn huis eruit ziet, dan is dit heel erg vergelijkbaar, het is echt mij. Ik houd van warme tinten, zoals goud en hout. Dat zie je hier veel terugkomen. Dit is echt hoe ik ben, en daardoor kunnen mijn klanten zich hier ook thuis voelen. 

Was het belangrijk voor jou dat je je eigen ruimte kon inrichten?
Dat was zeker belangrijk voor mij. Ik werkte hiervoor in een verouderde salon en je ziet dan dat het niet meer up-to-date is. Als ik dat zie, dan zien klanten dat ook. Daar voelde ik me op een gegeven moment gewoon niet meer fijn bij, dus ik ben enorm blij dat ik dit nu helemaal naar mijn eigen smaak heb kunnen inrichten. 

Wat is je favoriete onderdeel aan je interieur?
Hahaha, goeie vraag. Dat is mijn koffiezetapparaat, daar maak je me echt blij mee!

Heb je advies voor anderen die hun eigen salon gaan inrichten?
Denk zelf goed na over hoe je het wilt inrichten, maar probeer je ideeën ook eens voor te leggen aan je omgeving. Zij hoeven niet zelf met nieuwe ideeën te komen, maar het is wel fijn als je samen tot een nog beter idee kunt komen!

En een advies voor anderen die een eigen salon willen openen?
Als je de ervaring hebt, zou ik het gewoon doen. Soms moet je een risico nemen. Voor mij voelde het vanwege corona wel een beetje als een risico, maar ik had ook wel het gevoel dat het wel goed zou komen. Zolang je maar vertrouwen hebt en een duidelijk plan, dan moet het goed komen! 

Meer weten over Joy? Volg haar op Instagram!
Ook je eigen salon openen? Lees hier hoe dat werkt!

×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?