Zó maak je slim gebruik van je tijd tijdens de lockdown

Zó maak je slim gebruik van je tijd tijdens de lockdown

Normaal gesproken zou je op dit moment waarschijnlijk druk bezig geweest zijn in de salon, maar helaas gooit de lockdown roet in het eten. Ondanks dat het een grote domper is, kun je deze tijd wel slim inzetten om werkzaamheden uit te voeren waar je normaliter niet aan toekomt! Wilde je altijd al dieper in je social media duiken of was het écht tijd voor een grondige schoonmaak? Nu is de tijd om deze taken uit te voeren. Heb je nog geen idee wat je kunt doen tijdens deze lockdown? Lees dan verder voor wat inspiratie! 

Rebranding
Dit is een goed moment om eens naar je branding te kijken. Ben je de kleuren van je vormgeving zat? Of misschien wil je wel een andere naam of logo? Maak van deze gelegenheid gebruik en gooi de boel eens helemaal om! Door middel van re-branding verander je kort gezegd de ‘look-and-feel’ van je salon. Het kan enorm fijn zijn om hier eens een frisse wind doorheen te blazen, met de nieuwe visies en ideeën die je in de afgelopen jaren hebt opgedaan. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag met je logo, vormgeving, naam en de slagzin. 

Hoe pak je dit aan? 
Kijk eerst naar welke onderdelen je graag zou willen veranderen. Vervolgens kun je inspiratie op gaan doen! Maak bijvoorbeeld een bord aan op Pinterest voor inspiratie. Ben je niet zo creatief of niet handig met ontwerp-programma’s? Dan kun je ervoor kiezen om een designbureau in de arm te nemen, of een lokale zzp’er (support your locals!)

Tip: Wil je het écht goed aanpakken? Bedenk dan eerst wat de visie is van je bedrijf, en werk vanuit daar verder. Wat wil jij uitstralen naar je klanten, wat onderscheidt jouw bedrijf van andere bedrijven?

foto salon maud

Probeer nieuwe dingen!
Nieuwe technieken
Als haarstylist ben je nooit uitgeleerd. Door de drukte in de salon vóór de lockdown was er waarschijnlijk geen tijd om nieuwe dingen uit te proberen, maar deze lockdown is de uitgelegen kans om te onderzoeken welke technieken je graag zou willen leren! Houd er wel rekening mee dat je deze technieken en haarstijlen niet kunt proberen op een klant, maar wel op een oefenhoofd! 

Tip: Neem ook eens een kijkje bij de merken waar jij producten inkoopt, vaak bieden zij ook verschillende online trainingen aan! 

Business trainingen
Tijd om op businessvlak terug te blikken op 2021. Wat ging er goed en wat ging er minder goed? Waar wil je je verder in verdiepen? Wat zijn dingen die je wilt verbeteren? En voor het nieuwe jaar: welke doelen wil je behalen in 2022? 

Op basis van je nieuwe doelen voor 2022 kun je bijvoorbeeld business-trainingen gaan volgen. Zo bied salon-consultant Kelly Derks verschillende trainingen aan voor ondernemers in de kappersbranche om jouw salon nog succesvoller te maken! Door de lockdown zijn er genoeg mogelijkheden om een online training te volgen.

Schoonmaak dag voor de salon
Na alle drukte van het afgelopen jaar is de kans groot dat een grote schoonmaakbeurt hard nodig is! Nu is hier natuurlijk het perfecte moment voor! Zet je een lekker muziekje aan, trek je schoonmaakoutfit aan en ga ervoor! 

Pro tip van experts schoonmakers: Begin bovenaan! Eerst de planken & kasten, vervolgens werk je naar beneden door. Vergeet ook niet om eerst je kastjes uit te ruimen, zodat je minder hoeft te schuiven en verplaatsen tijdens het schoonmaken. Vergeet daarnaast niet om ook je tools schoon te maken, zoals je borstels, kammen, kwasten, tangen, producten, etc. 

Maak content voor social media
Gebruik je extra tijd om content te maken voor jouw socialmediapagina’s! Dit is één van de weinige dingen waarmee je vooruit kunt werken, dus maak slim gebruik van je extra tijd!

Voor tijdens de lockdown kun je content creëren waar je volgers nu wat aan hebben, zoals haarstyling-tips en informatie over de producten die je verkoopt. Het allerbelangrijkste? Blijf in contact met je klanten! 

Daarnaast kun je voor de rest van het jaar alvast je content inplannen. Plan bijvoorbeeld alvast content in voor de feestdagen en denk na over welke acties je wilt plaatsen op social media! Hoe fijn is het als je hier de rest van het jaar niet meer over hoeft na te denken?

Meer weten over wat je kunt doen om de lockdown door te komen? Lees hier 12 tips om deze lockdown door te komen. 

×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?