“Ik vind het fijn dat ik nu mijn eigen klanten kan uitkiezen” – Sabrine

“Ik vind het fijn dat ik nu mijn eigen klanten kan uitkiezen” – Sabrine

Een fulltime studie volgen én een eigen salon hebben, onmogelijk? Sabrine bewijst het tegendeel! Sinds december 2021 is de 23-jarige de trotse eigenaresse van salon Amalia Amsterdam. “Het was eerlijk gezegd niet mijn droom om haarstyliste te worden, maar nu zit ik elke ochtend te genieten in mijn salon en dan realiseer ik mij ineens: Ik ben een 23-jarige saloneigenaar, hoe vet is dat?” Naast dat ze haar business runt, doet ze er een versnelde fulltime HBO-studie naast: Business Basics Finance. Hoe combineert ze dat eigenlijk? Wij vroegen haar alles van het begin tot nu!

Hi Sabrine! Vertel, wat doe jij voor werk? 
Ik ben haarstyliste, dus ik focus op haar en haarextensions. Al vanaf mijn 16e ben ik werkzaam in de kappersbranche. Nu ben ik 23, dat is niet heel oud, maar gedurende de afgelopen 6 jaar heb ik wel veel ervaring opgebouwd. Ik heb in veel grote salons gewerkt in Amsterdam. Ik heb onder andere gewerkt bij The Building en The Color. Daar heb ik een groot eigen klantenbestand op weten te bouwen! Toen heb ik uiteindelijk gekozen om voor mezelf te gaan werken, eerst via stoelhuur bij en nu eindelijk vanuit mijn eigen salon!

Wat heeft je gemotiveerd om haarstylist te worden? 
Het was eerlijk gezegd niet mijn droom om haarstyliste te worden, ik wilde vroeger namelijk heel graag fashion-designer worden. Toen ik begon met de opleiding fashion-design, kwam ik er echter achter dat het vooral praktijk gericht was. Dat is niet wat ik wilde, ik wilde liever op mijn laptop designen. Die opleiding bestond toen nog niet in Amsterdam. 

Toen ben ik gestopt en heb ik gekozen voor een tussenjaar. Omdat ik niet wist wat ik wilde doen heb ik online testjes gedaan om erachter te komen wat bij mij paste en daar kwam haarstyliste uit. Op basis daarvan heb ik besloten om de opleiding Kapper/Salonmanager te gaan doen. 

Je vertelde dat je naast saloneigenaar ook studente bent, vertel ons meer!
Ik doe naast mijn werk als saloneigenaar de opleiding Business Basics Finance. Dit gaat over financiën, over hoe je een bedrijf opzet, hoe je een ondernemingsplan schrijft etc. De opleiding die ik volg is ook volledig gekoppeld aan mijn bedrijf dus dat maakt het makkelijker om het ernaast te doen. Het een verkorte opleiding dus alles is in twee jaar is gepropt en dat maakt het af en toe zwaar, maar tot nu toe lijkt het allemaal goed te gaan! 

Ondernemerschap heeft altijd in mij gezeten, en ik wilde graag écht de ins & outs leren over ondernemen en financiën in het bedrijfsleven. Daarom ben ik deze opleiding gaan doen. Mijn droom is om mijn salon uit te breiden naar een grote salon met personeel, en daar heb je bepaalde kennis voor nodig. Ik heb in andere salons gezien hoe het mis kan gaan als je bepaalde kennis hierover mist, dus dat wil ik beter doen. 

Wat is/was het hoogtepunt van jouw carrière als haarstylist? 
Mijn eigen salon starten bij The Gallery is wel het hoogte punt van mijn carrière als haarstylist. Ik ben blij dat ik de stap heb genomen om een eigen salon te starten, ondanks dat ik soms dacht dat ik het niet zou redden en veel twijfels had. Ik heb veel commentaar gehad over mijn leeftijd, omdat ik nog zo jong ben, maar als ik iets wil dan doe ik dat. 

Je huurde hiervoor een stoel, nu heb je een eigen salon. Wat heeft jou gemotiveerd om die stap te nemen?
Ik botste bij de stoelverhuur met degene die het verhuurde. Zij had bepaalde richtlijnen en soms kon ik me door mijn studie daar niet aan houden, omdat het gewoon niet flexibel was. Ik wilde gewoon heel graag mijn eigen dagen inplannen en mijn eigen ding kunnen doen, kunnen werken wanneer ik wilde. Daarom heb ik ervoor gekozen om mijn eigen salon te openen.

Wat doe je anders sinds je een eigen salon hebt? (Vergeleken met andere salons)
Ik zit nog op school en daar heb ik een ondernemingsplan geschreven voor mijn bedrijf. Ik vind niet dat je zomaar een bedrijf kan openen en daarna pas gaat kijken van hoe en wat. Ik heb bij andere salons gezien dat dat echt problemen kan opleveren, dus ik wil dat beter doen. 

Het komt erop neer dat ik ik bepaalde richtlijnen heb opgesteld voor mijn salon, die ik elke dag weer toepas. Het belangrijkste is dat ik niet zomaar je haar knip of verf, maar echt ene plan maak voor waar je naartoe wilt met je haar. Mijn salon is echt gefocust op professionaliteit en de gezondheid van je haar behouden.

Hoe ziet jouw ideale werkdag eruit?
Ik probeer om 9 uur in mijn salon aanwezig te zijn. Een goede opstart in de ochtend is belangrijk, want je wil niet de hele dag achter de feiten aan lopen. Meestal plan ik driekwartier in om mijn salon op te starten en mezelf even rustig voor te bereiden voor de dag. Daarna ontvang ik klanten. Meestal zijn dat er 5 op een dag.

Tussendoor eet ik, en ik sluit de dag altijd af met een full-cleaning sessie, want ik ga niet weg voordat mijn salon helemaal schoon is. Daarnaast moet de was gedaan zijn, dus ik blijf altijd wachten voordat de was klaar is. Als alles klaar en schoon is ga ik naar huis. Ik woon nog bij mijn ouders dus als ik thuiskom zitten mijn broertje en zusje op mij te wachten. Dat is voor mij een ideale werkdag!

Omschrijf jouw salon in één woord
Dat is lastig! Mag ik ook twee woorden doen? Ik denk clean & luxe. 

Wat vind je het fijnst aan saloneigenaar zijn? 
Dat ik mijn eigen klanten uit kan kiezen. Als je een stoel huurt in een salon heeft diegene al een soort klantbestand opgebouwd, maar als je saloneigenaar bent kan je dus je eigen klanten uitkiezen. Mijn ideale klanten zijn vrouwen tussen de 21 en 40 die waarde hechten aan professionele selfcare met een extra beleving. Ik doel op carrièremakers en zelfstandige vrouwen met of zonder gezin. Vrouwen die wat meer te besteden hebben aan uiterlijke verzorging dan de gemiddelde vrouw.

Ik vind het ook fijn dat ik mijn eigen tijden en interieur kan indelen zoals ik dat wil. Als je een eigen salon hebt kan je het doen jouw manier en dat is heel fijn!

Hoe voelt het om ’s morgens in je eigen salon binnen te komen? 
Ik vind het geweldig! Dat is ook waarom ik zo vroeg in mijn salon ben, want dan kan ik gewoon een half uur genieten van mijn salon met mijn gember thee en rustig mijn agenda bekijken. Het is in de ochtend altijd een soort besef momentje. Ik leef altijd in de toekomst en ik vergeet soms bij dingen stil te staan. Soms realiseer ik me dan ineens: Ik ben een 23-jarige saloneigenaar, hoe vet is dat? Daar moet ik vaker bij stil staan en dat doe ik altijd in de ochtend. 

Wat onderscheidt jou van andere salons? 
Ik denk de professionaliteit. Ik ben een professionele ondernemer die werkt met consults. Ik denk dat de klant het fijn vindt dat je haarstylist ook een vertrouwenspersoon kan zijn en niet alleen iemand die even je haar doet. Daar ben ik niet zo’n fan van. Ik denk dat mijn professionaliteit en consults in combinatie met mijn vertrouwensband mijn unique sellingpoint zijn op dit moment.

Wat heb jij meegenomen uit 2021? 
Wat ik ook heb geleerd is dat je soms risico’s moet nemen en dat het allemaal wel goed komt. 

Wat zijn jouw doelen voor 2022 met je salon?
Mijn doelen voor 2022 zijn mijn diploma halen, daarnaast fulltime werken, genieten van het leven, genieten van mijn werk en genieten van het moment waar ik in ben. Het is soms best moeilijk om te kunnen genieten van je leven die je nu hebt, en niet alleen maar te kijken naar wat je nog niet hebt. Daar wil ik vaker bij stilstaan. 

Wat is volgens jou de grootste valkuil voor saloneigenaren, en hoe voorkom je deze? 
Ik denk dat het voor veel saloneigenaren en zzp’ers in het algemeen wel belangrijk is om een bepaalde kennis over het ondernemerschap te hebben. Er komt best wel veel bij kijken. Het niet alleen maar even iemands haar doen. Er moet ook omzet gedraaid worden, er zit een stukje marketing bij en er moet kennis zijn over financiën. Vooral als je personeel hebt of krijgt. Daarom raad ik beginnende saloneigenaren aan om zo veel mogelijk kennis op te doen over ondernemen en financiën.   

Heb je een ultieme tip voor een startende saloneigenaar? 
Doe je boekhouding zelf, dit scheelt je kosten. Het is belangrijk dat je dat zelf kan managen en niet alles naar de boekhouder schuift. Dit kost veel geld en als er wat fout gaat weet je niet waar de boekhouder het over heeft. Daarnaast is het belangrijk om een goede agenda en voorraadbeheer te hebben. Als je investeert in een goede online agenda waar klanten kunnen boeken en waar al jouw informatie duidelijk staat gaat dit je tijd schelen. 

×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?