“Ik wil geen mensen buitensluiten” – Sabrine

“Ik wil geen mensen buitensluiten” – Sabrine

Salon owner Sabrine weet preciés wat ze wil. In een eerder interview met Sabrine hoorden we al hoe zij exact weet wie haar klanten zijn en hoe zij haar business daarop inricht. Ook de inrichting van haar salon heeft ze uitgekozen met haar ideale klant in gedachten. Hoe ze dat heeft gedaan? Dat lees je in het interview van vandaag!

Hey Sabrine! Wat is de stijl die je wilde creëren in je salon?
Ik wil dat als je in mijn salon komt, het rustig aanvoelt. Mijn muren zijn wit en de details die aan de muren hangen zijn zo minimalistisch dat het wegvalt. Zo kunnen mijn klanten helemaal tot rust komen! 

Wat wil je met jouw salon uitstralen?
Overzicht, rust, luxe en clean. Ik wil vooral dat mijn klanten zich hier op hun gemak voelen. Het is leuk om een heel duidelijk statement te maken met je interieur, maar ik denk dat je dan ook vooral klanten aantrekt die die stijl leuk vinden. Ik wilde het toegankelijk houden, zodat ik geen mensen uitsluit doordat mijn interieur hen niet aanpreekt. Ik focus me vooral op drukke vrouwen die naast hun gezin, werk of studie ergens helemaal tot rust willen komen, en daar past mijn rustige interieur bij. 

Waar heb je jouw inspiratie vandaan gehaald?
Mijn inspiratie heb ik vooral van de vorige salon waar ik heb gewerkt, daar heb ik het langst gewerkt. Maar ik heb ook online gekeken en naar veel salons uit het buitenland. Pinterest is trouwens ook handig, maar daar zie je vooral grote salons.

hairsalon sabrine amalia

Hoe heb je het ontwerpen van je interieur aangepakt
Ik moest van alles kopen op een korte termijn, waardoor ik de spullen die ik eigenlijk wilde hebben niet op tijd kon aanschaffen. Toch ben ik blijer met wat ik nu heb! Samen met mijn moeder en tante ben ik naar een woonwinkel geweest. Toen ik in die winkel stond moest ik gaan bedenken wat ik wilde. Toen hebben we kleuren en patronen bij elkaar gelegd. Daaruit kwam dat goud en zwart de kleuren waren die een chique en luxe uitstraling hadden. Ik heb echt gekeken wat het interieur zou gaan uitstralen en wat het met de klant zou doen. 

Was het belangrijk voor jou dat je je eigen ruimte kon inrichten?
Ja dit was zeker belangrijk. Ik ben elke dag in mijn salon dus het is wel belangrijk dat ik er tevreden mee ben. Maar ook omdat ik bepaalde klanten aan wil trekken, en daar moet het interieur van de salon bij passen.

Wat is je favoriete item aan je interieur?
Mijn spiegel! Die is niet te missen. De spiegel maakt de ruimte optisch 10x groter. Ik geniet echt van als ik naar de spiegel kijk, alles lijkt zoveel ruimer.

Hoe vond je het om je eigen salon in te richten?
Stressvol! Ik heb voor alles een plan en hiervoor was geen plan omdat het allemaal ineens heel snel geregeld moest worden, maar ondanks dat het stressvol was heb ik wel genoten van de weg ernaartoe!

Heb je de ultieme tip voor het inrichten van je eigen salon?

Less is more. Hoe minder je in je salon hebt staan hoe rustiger het voor de klant wordt. Aangezien met kleurbehandelingen klanten langer dan een uur bij mij in de stoel zitten is het fijn als een salon rustig is. Probeer met minimalistische dingen toch je salon eigen te maken!

×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?