“Ik ben blij dat ik hier niet verantwoordelijk voor ben! – Liselotte

“Ik ben blij dat ik hier niet verantwoordelijk voor ben! – Liselotte

Van dikke wettenbundels in Maastricht naar het runnen van haar eigen salon in Amsterdam: dat is het gekke pad wat Liselotte heeft afgelegd. Driekwart jaar geleden opende zij salon One Skin Clinic aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam. “Dit is niet wat ik altijd al heb willen doen, twee jaar geleden kwam ik er pas achter dat dit überhaupt een mogelijkheid was.” Hoe is ze dan terecht gekomen waar ze nu is? Lees het interview hieronder!

Vertel, wat doe jij voor werk? 
Ik heb een laserkliniek en ik ben gespecialiseerd in het verwijderen van tatoeages en permanente make-up. Daarnaast doe ik ook huidbehandelingen. Dit doe ik met name op het gebied van pigment en huidverjonging. Mijn salon is dus helemaal gefocust op laseren, en al het andere centreert zich daar omheen!

Wat heeft je gemotiveerd om in deze branche te gaan werken? 
Ik werk al langere tijd in de huidverzorging. Ik heb eerst een huidverzorgingslijn opgezet. Deze richt zich op mensen met huidproblemen, zoals een gevoelige huid, eczeem, acné. Sinds ik hiermee bezig ben, is mijn passie om mensen met huidproblemen te helpen echt gaan groeien.

Verder wordt er in mijn familie veel gewerkt met lasers. Mijn vader is tandarts en hij doet veel met lasers. Daardoor ben ik er al heel lang mee in aanraking. Hij vertelde mij op een gegeven moment dat er een top apparaat op de markt was op het gebied van tatoeage verwijderen, en dat het goed bij mijn achtergrond zou passen. Mijn vader heeft het zaadje geplant, hierdoor ben ik er toen veel over na gaan denken. Na een tijd onderzoek doen realiseerde ik me dat dit echt iets is wat me leuk lijkt!

Is dit iets wat je altijd al hebt willen doen?
Nee, helemaal niet. Ik realiseerde me twee jaar geleden, tijdens mijn zwangerschap, überhaupt pas dat dit een mogelijkheid was. Gedurende mijn zwangerschap ben ik een opleiding gaan volgen en met proefpersonen aan de slag gegaan. Dat heb ik een jaar lang gedaan. Afgelopen zomer ben ik naar Amsterdam gekomen en ben ik begonnen. 

Wat was het hoogtepunt van jouw carrière als huidspecialist? 
Ik heb wel een aantal hoogtepunten van de afgelopen jaren. Ik ben inmiddels drie kwart jaar in mijn salon bezig en een tatoeage verwijderen duurt vaak tot een jaar. Er zijn cliënten die een jaar geleden zijn begonnen zijn, en nog steeds niet klaar zijn. Inmiddels heb ik ook een aantal klanten gehad waarbij de tatoeage na 2 a 3 keer behandelen al helemaal weg was. Laatst kreeg ik een berichtje van een klant waarbij de tatoeage na slechts 1 behandeling weg was. Ik vind het heel top als dat gelijk lukt! Dat zie ik dus zeker als hoogtepunten.

Ik ben nog steeds aan het leren. Ik werk ook alleen, maar ik heb wel mijn contacten met huidklinieken als ik mijn vragen heb. Dat is heel fijn om te hebben. 

Hoe ziet jouw ideale werkdag eruit? 
Mijn ideale werkdag is een volgeboekte dag, met een combinatie van lopende afspraken en nieuwe afspraken, dus ook een aantal intakes. Voor mij is een volgeboekte dag van 9 tot 3, daarna haal ik mijn dochter op van school. Ik heb nog niet veel van die ideale dagen gehad, maar dat is wel waar ik naartoe streef. 

Wat heb je hiervoor gedaan voordat je hier je eigen salon bent gestart? Wat heeft jou gemotiveerd om die stap te nemen?
Ik heb rechten gestudeerd in Maastricht, totaal wat anders. Ik ben stage gaan lopen bij een advocatenkantoor in Amsterdam en toen besefte ik me dat dit niet mijn pad was. Vanaf daar heb ik allerlei verschillende stappen doorlopen om te komen waar ik nu ben. Ik ging van headhunting naar evenementen-organisatie, naar een eigen online magazine over bewuste lifestyle. Via daar kwam ik bij de huidverzorgingsproducten, en zo ben ik in deze wereld terecht gekomen. Het is een heel gek pad wat ik heb afgelegd.

Waarom heb je besloten je eigen salon te openen?
Toen ik begon met laseren ging ik op zoek naar een plek die ik kon delen. Die vond ik op de Kinkerstraat in Amsterdam bij een schoonheidsspecialiste. Daar ben ik eigenlijk begonnen, maar ik liep er al snel tegen aan dat het tijdslot zeer beperkt was. Ik kon daar niet vrij werken. Omdat zij zelf ook wilde groeien ging ze op zoek naar een andere locatie en daardoor moest ik wat anders gaan zoeken. Ik woon op de Bilderdijkstraat dus ik wilde graag iets in de buurt. Ik zat toevallig bij Anne in de stoel en zij vertelde dat ze die middag een contract ging tekenen bij The Gallery. Die middag kreeg ik een flyer mee en heb ik meteen gebeld. Ik dacht: dit is perfect! Ik kan mijn eigen tijden indelen en ik hoef niet mijn hele eigen pand te runnen. Met een eigen pand ben je overal verantwoordelijk voor, van het kopen van toiletpapier, het betalingen van de rekeningen, tot aan de elektra en wifi. The Gallery is daar eigenlijk de perfecte oplossing voor, vooral omdat The Gallery beauty gerelateerd is. 

Omschrijf jouw salon in één zin
Hoogwaardige kwaliteit, met een persoonlijke aanpak!

Hoe voelt het om ’s morgens in je eigen salon binnen te komen? 
Het voelt lekker! Ik vind het enorm fijn. Het voelt als een eigen plekje. 

Wat onderscheidt jou van andere salons?
Mijn salon is iets minder klinisch dan de meeste salons. Zo is dragen de huidtherapeuten in de meeste lasersalons vaak de witte jas. Het is bij mij laagdrempeliger, persoonlijker (dat is wat ik terug krijg qua feedback) en het is iets specialistischer. De meeste salons hebben een apparaat dat ook wel tatoeages kan verwijderen, maar richten zich ook op veel andere dingen. Als je het gaat doen, dan wil je dat er gebruik wordt gemaakt van de Rolls-Royce van de apparaten, en dat is dat wat ik doe.  

Wat zijn jouw doelen voor 2022?
Mijn doel is om het jaar te eindigen met minimaal 20 afspraken per week!

Wat is volgens jou de grootste valkuil voor saloneigenaren, en hoe voorkom je deze? 
Ik denk je financiën niet op orde hebben. Dat je niet zo goed weet wat je verdiend, wat eruit gaat en wat voor belasting je nog moet betalen. Dit zou je kunnen voorkomen door er echt tijd en aandacht aan te besteden, en te noteren wat er uitgegeven wordt en binnenkomt. Tijdens een werkdag ben je alleen maar bezig en dan moet de administratie nog gedaan worden. Vaak is het voor de meeste nieuwe ondernemers helemaal niet duidelijk hoeveel je eigenlijk moet werken om een gezond bedrijf neer te kunnen zetten. Je kunt het beste een deel sparen, en een deel voor je belasting wegzetten. Dat soort dingen zijn echt belangrijk om aan te denken als je een gezond bedrijf wilt opbouwen. 

Heb je een ultieme tip voor een startende saloneigenaar? 
Ik denk dat je het gewoon moet gaan doen, ook al is het nog niet allemaal perfect en staat het nog niet zoals je wil. Gewoon doen!

×

The Gallery Salon Studios

× Hoe kan ik je helpen?